Hlavní obsah

Hloušek? Hodný kluk, který na sobě makal. Obří dluhy jsou překvapením

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Když se dozvěděli o obřích dluzích fotbalisty Zlína Adama Hlouška, nevěřili. „Tohle by mě nikdy nenapadlo,“ reagoval pro Sport.cz trenér Karel Jarolím, který Hlouška v minulosti vedl ve Slavii. „Jsem překvapený z toho, co vyplouvá na povrch. Vůbec nechápu, jak se tohle mohlo stát,“ podivil se i bývalý reprezentant Daniel Pudil, jenž se s bývalým hráčem Legie Varšava, Kaiserslauternu či Stuttgartu potkal v národním týmu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Hloušek na archivním snímku.

Článek

Čtyřiatřicetiletý Hloušek na sebe v zastoupení právníků podal insolvenční návrh, bývalým spoluhráčům, úřadům a dalším lidem či institucím dluží přes dvacet milionů korun. Přihlásit se mohou další věřitelé, takže pohledávky mohou ještě nabobtnat. Holohlavý krajní hráč uvízl v gigantickém průšvihu.

Fotbalové prostředí vstřebává hořký příběh jednoho svého člena. „Je to smutné. Nevím, jestli mu mohl někdo z jeho nejbližšího okolí pomoct," zmínil Jarolím. „Poznal jsem ho jako hodného kluka, který má ambice na sobě dělat a posunout se dál, což se mu i podařilo," přidal kouč, jenž Hlouška cepoval ve Slavii v sezoně 2009/2010.

„Párkrát jsem s ním byl v nároďáku. Připadal mi jako tichý a hodný kluk, který na sobě makal. Když to člověk vezme, nedokázal toho málo. Byl dlouho v zahraniční, odehrál spoustu zápasů v Německu a Polsku, má i úspěchy," podotkl Pudil s odkazem na jeho štace v bundeslize a tři mistrovské tituly s Legií Varšava. Hlouška brzdily v kariéře zdravotní problémy.

Že by si rodák z Turnova půjčoval peníze v době, kdy s ním byli v jednom týmu, ani jeden z nich netušil. „Neměl jsem žádné informace nebo signály, že by se něco takového dělo," pokrčil rameny Jarolím. „Nikdy jsem o tom neslyšel," doplnil Pudil.

Kde peníze, které si Hloušek půjčoval, končily? O tom se zatím jen spekuluje. Hazard nebo podobné neřesti? Možná. Každopádně příjmy měl slušné i on sám, jeho pád je odstrašujícím příkladem pro mladé.

„Je to strašná škoda. Kluk jako on si fotbalem mohl vydělat i dost peněz, mohl mít hezký život a teď se ani neví, kde je. Je mi ho líto. Když se člověk dostane do takové situace, neví, jak z toho ven," pověděl Pudil, který se společně s jihlavským záložníkem Lukášem Zoubelem a bývalým ligovým fotbalistou Radkem Buchtou snaží šířit osvětu mezi mladými fotbalisty, aby si z vydělaných peněz dávali část stranou na život po kariéře. Mají na to společnost B&Z Financial consulting.

Reklama

Související témata: