Hlavní obsah

Šín po vítězství nad rakovinou podepsal smlouvu s Ostravou

Osmnáctiletý talentovaný záložník či křídelník Matěj Šín, který loni překonal rakovinu, podepsal s Baníkem Ostrava smlouvu do konce června 2025. Klub o tom informoval na svém webu.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Ostravský Matěj Šín (vlevo) v souboji Lukášem Rogožanem z Brna.

Článek

Mládežnický fotbalový reprezentant přerušil loni v červnu kvůli onkologickému onemocnění kariéru. Po zotavení začal na podzim individuálně trénovat a v lednu se zapojil do přípravy Slezanů. V únorovém utkání v Brně se při porážce 1:2 dočkal první ligové trefy. Nyní se s mateřským klubem dohodl na prodloužení spolupráce.

"Jsme za to nesmírně rádi. Pro mě je Matěj vzor velkého bojovníka a příklad hráče, které bychom chtěli vychovávat v naší akademii v co největším počtu. Je dobře nastavený, nebojí se hrát, má předpoklady, aby byl velmi užitečným hráčem. Těší mě, že s ním můžeme počítat do dalších sezon," řekl šéf sportovního úseku Baníku Luděk Mikloško.

Šín je po Filipu Kaločovi a Martinu Hrubém v krátké době dalším odchovancem Ostravy, který uzavřel s klubem víceletou smlouvu. "Matěj Šín vybojoval svůj hlavní zápas mimo fotbalové hřiště a zaslouží obrovský respekt za to, s jakým klidem a morální silou se s těžkou nemocí popral. Nyní už sto procent pozornosti věnuje fotbalu a potvrzuje, ze jednoznačně patří mezi největší talenty českého fotbalu," uvedl Viktor Kolář z agentury Sport Invest, která hráče zastupuje.

"Baník v něm vychoval moderního ofenzivního hráče, se skvělou technikou a výjimečným fotbalovým myšlením. Nepochybuji o tom, ze v něm roste fotbalista s jednoznačně mezinárodním potenciálem," prohlásil Kolář.

Reklama