Hlavní obsah

Hložkův následník? Sparta si pojistila mladého reprezentanta

Praha

Schick, Pulkrab, Drchal, Hložek, Karabec, pěkná řádka... Útočníci a ofenzivní hráči vůbec jsou sice na přestupním trhu spíše nedostatkovou položkou, fotbalová Sparta si je ovšem v posledních letech dokáže ve strahovské akademii vychovat sama. Dalším v řadě je juniorský reprezentant Václav Sejk, jehož další služby si teď letenský klub prodloužením smlouvy spolu s Martinem Suchomelem a Tomášem Jonášem pojistil.

Foto: FAČR

Václav Sejk během tréninku Lvíčat.

Článek

Nejsou útočníci? Vychovejte si je sami... Talentovaný Václav Sejk je dalším z řady, který by mohl v rudém dresu navázat na Schicka, Pulkraba, Drchala či Hložka.

Devatenáctiletý rodák z Děčína je se čtyřmi góly spolu s Kozákem nejlepším střelcem rezervy. Sejk nastoupil do 14 zápasů, jediný vynechal kvůli karetnímu trestu. V týmové statistice je s 1196 minutami druhý. V pohárovém duelu s Líšní si připsal soutěžní debut za áčko. Navíc stihl zápas za sparťanskou devatenáctku v Youth League.

Během podzimu se stal také nedílnou součástí sestavy české jednadvacítky. Za Lvíčata nastoupil šestkrát a gólem pomohl k výhře nad Kosovem.

„Náš tým má velkou sílu. Sice jsme prohráli s Anglií, ale ještě pořád máme šanci postoupit z prvního místa, protože zápasů je ještě dost. Nechceme hrát o druhé místo, ale chceme až do posledního zápasu bojovat o první příčku a poprat se o ni s Anglií," těší se Sejk na pokračování kvalifikace ME.

Horňák: Posouvat kluky výše

Daří se i sparťanskému béčku, které se s kádrem mladíků drží v tabulce druhé ligy na druhé příčce hned za exligovou Zbrojovkou Brno.

„Chceme hrát dobrý fotbal a vyhrávat, aby kluci získávali zkušenosti, což je pro ně nejdůležitější. Pochopitelně nechceme, aby strávili kariéru v rezervě, ale chceme je posouvat výše," poukazuje trenér Michal Horňák.

Také pro Sejka bude podstatný krok do dospělé kategorie.

Sparťanských odchovanců působí v 31 nejlepších soutěžích Evropy celkem 58. Spartu tak nový žebříček UEFA zohledňující uplatnění hráčů z mládežnických akademií v nejvyšších soutěžích řadí na skvělé 9. místo v Evropě před Barcelonu, Arsenal či Lyon.

Zahraničí je pro mladíky zatím hudbou daleké budoucnosti. Našlápnuto však mají dobře. Proto Sparta podepsala v nedávném období nové víceleté smlouvy nejen se Sejkem, ale také s dalšími hráči z B-týmu, obráncem Martinem Suchomelem a záložníkem Tomášem Jonášem. Zprávu uvedla na klubovém webu.

Reklama

Související témata: