Hlavní obsah

Slavia se dohodla s Boleslaví, Fila s Juráskem míří do Edenu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdá se, že nejdelší přestupová sága české fotbalové zimy spěje k definitivnímu konci. Po dlouhých námluvách se podle informací Sport.cz podaří Slavii získat z Mladé Boleslavi obránce Davida Juráska a útočníka Daniela Filu, kteří patří do kádru české jednadvacítky. Dolaďují se formality, hráči by měli v úterý podstoupit zdravotní prohlídku v Edenu. Informaci jako první přinesl server isport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský se může těšit hned na dvě posily.

Článek

Slavia v zimní pauze mimo jiné intenzivně řešila pozice levého obránce a útočníka. S velkou pravděpodobností se dosud vytvořená hierarchie na těchto postech v Edenu změní, mistrovský klub dokončuje příchody dvou hráčů, o které více než měsíc usiloval. Jednadvacetiletý bek či křídelník David Jurásek a devatenáctiletý forvard Daniel Fila míří z Mladé Boleslavi do kádru trenéra Jindřicha Trpišovského.

Oba členové reprezentační jednadvacítky v úterý absolvují zdravotní prohlídku a v nejbližších hodinách či dnech budou jejich transfery do Slavie dotaženy. Boleslav dostane kromě tučné finanční kompenzace i nadějného obránce Kryštofa Obadala.

O Filu stála Slavia už v létě, ale talentovaný šutér se nakonec vydal z Brna do Boleslavi. Naskočil do všech ligových zápasů v této sezoně, byť většinou jako střídající hráč, vstřelil čtyři branky. Své dovednosti předvedl i v prvním jarním kole, kdy Středočeši podlehli Baníku Ostrava 2:3. Fila šel na hřiště už ve 37. minutě a domácím jeho nástup prospěl. Dokázal skvěle udržet míč, zvládal souboje, vybojoval penaltu. Chválil ho i ostravský trenér Ondřej Smetana.

Ve Slavii se bude logicky hned počítat s jeho příspěvkem, i když ho může limitovat, že už nemůže být dopsán na soupisku pro Konferenční ligu a že s týmem neabsolvoval přípravu. Bude ale zapracováván do mužstva. „Oproti Denisu Alijagičovi, kterého jsme poslali na hostování do Liberce, má výhodu v tom, že už má s ligou zkušenosti," podotkl šéf klubu Jaroslav Tvrdík v rozhovoru pro slávistickou fanouškovskou skupinu AREA 114.

Sešívané opustilv zimě střelec Jan Kuchta, jenž přestoupil do Lokomotivu Moskva. Jedničkou v útoku Slavie tak má nyní být Michael Krmenčík, jenž však proti Karviné, s níž červenobílí padli 0:1, zklamal. Dalšími konkurenty budou Ivan Schranz, Stanislav Tecl či Peter Olayinka.

Jurásek zvedne konkurenci na levém kraji obrany. S tímto záměrem si ho sešívaní pořizují, může ale alternovat i na křídle. Kouč Trpišovský si na tuhle pozici připravil během pauzy Srdjana Plavšiče. Až po středečním pohárovém derby se Spartou a nedělním ligovém zápase na Slovácku vyprší disciplinární trest Oscarovi, bude konkurence ještě větší. Další levý obránce a obvyklý kapitán červenobílých Jan Bořil je po operaci kolena a vrátit do plného tréninku by se mohl za šest až sedm měsíců, pokud vše půjde dobře.

Foto: FK Mladá Boleslav

Obránce Mladé Boleslavi David Jurásek.

Jurásek přišel do Boleslavi v létě z druholigového Prostějova, v lize nastoupil do patnácti zápasů, vstřelil jednu branku, trefil se i v pohárových utkáních proti Vyšehradu a Plzni. V nedělním duelu proti Baníku chyběl ze zdravotních důvodů.

Slavii naopak definitvně opustil záložník Patrik Hellebrand, který se upsal do léta 2024 Českým Budějovicím. Dvaadvacetiletý hráč na jihu Čech už hostoval na podzim, nyní tam definitivně přesídlil výměnou za obránce Maksyma Talovjerova.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 76. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 72. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  4 : 1 Sparta - Ostrava 4 : 1 75. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice