Hlavní obsah

Hotovo! Sparta získala záložníka Kangu z Crvene zvezdy Bělehrad

Praha
Aktualizováno

Gabonský reprezentační záložník Guélor Kanga se stal čtvrtou zimní zahraniční posilou fotbalové Sparty, kam přestoupil z Crvene zvezdy Bělehrad. Pražský klub o tom informoval na svém webu. Podle médií za něj Sparta zaplatila 25 miliónů korun.

Foto: www.sparta.cz

Posilou fotbalové Sparty se v pátek stal gabonský reprezentant Guélor Kanga.

Článek

Sedmadvacetiletý Kanga, o kterého Sparta usilovala delší dobu, přišel do Crvene zvezdy předloni z Rostova a za bělehradský celek odehrál 59 zápasů a dal 13 branek. Střelecky se prosadil i proti letenskému celku; v úvodním utkání předkola Evropské ligy se podílel jedním gólem na domácí výhře 2:0.

Před Kangou do Sparty během zimní pauzy zamířili rumunský záložník Nicolae Stanciu, jeho krajan brankář Florin Nita a srbský defenzivní univerzál Mihailo Ristič.

Získávají více variant

„Je velmi důležité, že máme ke Stanciuovi i Kangu. Kdyby se soupeři důkladně připravili na Stanciua, měli bychom možná problém, takhle máme více variant. Na druhou stranu, když těmto dvěma nepomohou další hráči, tak budeme mít také potíže," poukazuje v rozhovoru pro klubovou televizi Zdeněk Ščasný, od zimy nový sportovní ředitel klubu.

"Chtěl bych říct, že jsme příchody těchto hráčů nechtěli přímo nahradit Tomáše Rosického, ale potřebovali jsme zvýšit konkurenci v záložní řadě. Věřím, že se nám to v zimním transferovém období povedlo - a že se nám bude dařit na jaře," dodává ředitel.

Nebudou si však dva noví kreativní záložníci konkurovat? "Důležité bylo zanalyzovat si, zda spolu Kanga a Stanciu mohou nastupovat a vyhoví si. A podle mě spolu v určité konstelaci hrát mohou," míní Ščasný.

Reklama

Související témata: