Hlavní obsah

Naštvaný Bílek: Mosquera udělal hovadinu, čeká ho postih! Co opora Plzně provedla?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl spokojený s výhrou nad Baníkem (3:1), pochvaloval si, že si Plzeň připsala další tři body a jasně vévodí české lize. Trenér Viktorie Michal Bílek byl na tiskové konferenci ale také notně naštvaný. Na autora třetího gólu Jhona Mosqueru, který přehnal oslavu a dostal čtvrtou žlutou kartu. Za týden ve Zlíně bude stát.

Mosquera? Pro soupeře je nechutný, nechtěl bych proti němu hrát. Debata v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

„Byla to od něj hovadina, čeká ho postih," zlobil se Bílek na kolumbijského záložníka. Co se přihodilo? Plzeň ve druhém poločase podnikla parádní brejk, který Mosquera zakončil gólem na 3:1. Přetáhl si však dres přes hlavu a běžel pod hlavní tribunu. Do kamery ukázal srdíčko a triko, na které před utkáním napsal jméno manželky a svých dvou dcer. Druhá, Sara, se mu narodila v tomto týdnu...

„Chápu, že v emocích může být, narodilo se mu dítě. Ale musíme si dávat na karty pozor, v závěru soutěže nám může někdo vypadnout v zápase, kdy ho budeme potřebovat Tohle byla hloupost, takhle dostávat karty nechceme," kroutil hlavou Bílek.

Naopak ho potěšilo, jak mužstvo zareagovalo na středeční ostudné vyřazení z MOL Cupu s třetiligovým Hlučínem (2:3). Výbornou Ostravu srazila Viktoria díky povedenému nástupu - ve dvacáté minutě vedla po gólech Kalvacha a Klimenta 2:0.

Bomber číslo 2! Expert Julius Bielik vidí v Tomáši Chorém nástupce sparťana Tomáše Skuhravého. Uvedl to v pořadu Přímák.Video: Sport.cz

„Zvládli jsme začátek, což nás moc těší. Vypadalo, že máme utkání pod kontrolou, jenže potom se bohužel zranil Kliment. To s námi trochu zamávalo. Soupeř si vytvořil nebezpečné situace, podržel nás brankář Staněk. Tohle je velmi důležitá výhra a zároveň vzpruha po vyřazení z MOL Cupu, což pro nás byla rána. Vítězství nad Baníkem je výborná odpověď. Je celkově pozitivní, že dokážeme v lize reagovat na prohry z Ligy mistrů a teď i z porážky MOL Cupu," uvedl Bílek.

Plzeň má v tabulce náskok devíti bodů na třetí Spartu a sedm bodů na druhou Slavii, k dobru má stále domácí duel s Brnem. Pražská S navíc čeká v neděli večer v Edenu prestižní derby.

„Někdo v derby ztratí, což je pro nás dobrá zpráva. Musíme se ale soustředit na sebe, abychom zvládali naše utkání. Těší mě, že jsme nad Baníkem vyhráli, přestože po herní stránce to nebylo ono. Ukázala se zase morální síla našeho týmu," dodal Bílek, který s Plzní prodloužil ligovou neporazitelnost už na 34 zápasů.

Reklama