Hlavní obsah

Hrál Sivok za Jihočechy naposledy? Uděláme vše, aby za nás ještě nastoupil, ujišťuje trenér Horejš

České Budějovice

Pro Jihočechy až příliš komplikací po sezoně, která se pro ně vyvíjela přímo báječně. Nejdřív přišli o zkušeného gólmana Drobného, který se v epilogu základní části ligy v Opavě zranil a v této sezoně už se mezi tyče nevrátí, v prvním semifinále play off se museli obejít i bez Kladrubského pykajícího za vyloučení, v Mladé Boleslavi se jim ještě ke všemu zranil kapitán Tomáš Sivok, který byl nucen už po prvním poločase s pochroumaným kolenem střídat.

Foto: www.dynamocb.cz

Tomáš Sivok musel v Mladé Boleslavi o půli střídat.

Článek

Pochopitelně že českobudějovickému týmu Sivok po změně stran scházel, samo sebou že se absence šestatřicetileté opory ligového nováčka na výkonu mužstva a výsledku projevila.

„Střídající Havel si vedl velice dobře, ale Tomáš nám chyběl. Hlavně na organizaci hry se to projevilo," připouštěl trenér Jihočechů David Horejš, že s šestatřicetiletým rutinérem by nejspíše jeho tým zvládl druhý poločas semifinále play off daleko lépe.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Českých Budějovic Zdeněk Křížek a jeho spoluhráč Benjamin Čolič po vychytané penaltě.

„Zápas jsme měli rozehraný velice dobře, dali jsme i gól a vedli, jenže po změně stran jsme ustoupili od hry, kterou jsme předváděli do poločasu. Nezkušenost se na mých svěřencích prostě projevila. Proto přicházely laciné ztráty míče, zbytečné chyby uprostřed hřiště, po kterých jsme inkasovali, scházelo i víc klidu," glosoval Horejš partii, která nakonec skončila prohrou jeho týmu.

A ztrátou Sivoka, který bude nejspíš chybět i v odvetě v sobotním semifinále na jihu Čech. „Tomáš má problémy s kolenem  delší dobu, takže se dá těžko během týdne dohromady. Uděláme ale všechno proto, aby pětačtyřicet minut v Mladé Boleslavi nebylo posledními minutami v jeho kariéře," reagoval českobudějovický kouč na Sivokovo rozhodnutí, že po sezoně ukončí aktivní kariéru.

V praxi to pro hráče Dynama znamená zvládnout vítězně odvetu s Mladou Boleslaví a postoupit do finále play off, kde by se střetli s lepším týmem z dvojice Bohemians - Slovácko.

„Jsme teprve v poločase, naše série s Mladou Boleslaví je pořád otevřená. Uděláme vše proto, abychom odvetu zvládli a postoupili. I proto, aby nešlo o poslední Sivokův zápas za České Budějovice," ujišťuje Horejš.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava