Hlavní obsah

Hrát proti deseti? Klokani si s výhodou přesilovky neumějí poradit

Praha

Jaro pro ně začalo klasickým duelem o šest bodů. Fotbalisté Bohemians Praha 1905 ztráceli na Jihlavu jeden bod - a tento rozdíl také po bezbrankové remíze ve vzájemném duelu zůstal. Klokani z toho nejsou vůbec nadšení. Jednak ztratili doma, navíc poslední čtvrthodinu nevyužili přesilovku po vyloučení Tlustého.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Jindříšek se výhry proti Jihlavě nedočkal...

Článek
Fotogalerie

Klokani získali z posledních šesti podzimních kol jediný bod za domácí remízu 0:0 s Brnem. A jejich bída pokračuje i po prvním jarním kole.

„Remíza s Jihlavou je ztráta, chtěli jsme samozřejmě začít za tři body. Nehráli jsme ale dobře, téměř vůbec jsme nezakončovali. Takhle góly nedáme," kabonil se kapitán Josef Jindřišek.

„Do vyloučení jsme měli aspoň jakýsi tlak, jenže přesilovka jako by nám paradoxně uškodila. Nestalo se zdaleka poprvé, že jsme si s hrou proti deseti nedokázali poradit. Jako bychom chtěli rozhodnout za pár vteřin, přitom k ničemu pořádnému jsme se už nedostali," kroutil hlavou záložník Jakub Rada.

„Tak, tak, po vyloučení jsme dopředu hráli bezhlavě, nezvládli jsme to," souhlasil Jindřišek.

Pivarník kritizoval útočníky

„Proti deseti byla šance větší, máme tam zkušené hráče. Zkušené týmy ke konci takové zápasy zvládají, já ale vidím v naší hře hlavně hektiku. Všechno chceme rychle a chybí nám klid, který máme, když vedeme. Velká míra snahy je pak kontraproduktivní," konstatoval trenér Roman Pivarník.

Kvitoval alespoň, že proti závěru podzimu zahrál jeho tým poctivěji a důsledněji dozadu. Vyplísnil naopak útočníky.

„Měli jsme nespočet akcí po stranách, centry před branku chodily. Největší problém jsem viděl ve hře útočníků - dokud si neuvědomí, že góly padají z šestnáctky, bude to těžké. Ve finální fázi bohužel nejsme agresivní. To bylo velké mínus."

Klokany tak v bitvě o záchranu může aspoň těšit, že jejich konkurenti z Brna a Liberce doma dokonce prohráli.

„Každý bod je dobrý, ale domácí prostředí vám velí vyhrávat. I když vám soupeři někdy svými výsledky nahrají, pořád je to ztráta," uvědomuje si Pivarník.

Reklama