Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Liberec 2:4Hrozba pádu na předposlední příčku na Liberec zapůsobila. Z Ďolíčku si veze tři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
37. Pavelka 0 : 1
45. Bratanovič 1 : 1
48. Jindřišek (penalta) 2 : 1
62. Šural 2 : 2
75. Delarge 2 : 3
90. Delarge 2 : 4
Záznam online reportáže

Praha

Hrozba pádu na předposlední příčku v tabulce Synot ligy na fotbalisty Liberce zapůsobila. V duelu 12. kola se na půdě Bohemians Praha 1905 rvali jako o život a nakonec si výhru zaslouženě odvezli. Nezlomil je ani zvrat, který zažili v závěru první a na samém začátku druhé půle, po gólu inkasovaném z penalty otočili hlavně zásluhou nejlepšího muže na hřišti Delargeho skóre a v tabulce se po tříbodovém importu z Ďolíčku prodrali vzhůru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký obránce Lukáš Pokorný (vpravo) a Matúš Mikuš z Bohemians 1905 bojují o míč.

Článek
Fotogalerie

Hrozba předposlední příčky, na níž se Severočeši po podvečerní výhře Jihlavy propadli, je hnala dopředu. V úvodu duelu u vršovického Botiče dokonce s takovou vehemencí, že už po sedmi minutách mohli vést dvougólovým rozdílem.

Góly přišly až před přestávkou

Šural se totiž šikovně vyhnul ofsajdové pasti, ale tváří v tvář Švengrovi selhal, byť se mu nabídly dva střelecké pokusy. Pavelka o dvě minuty později trefil tyč po přihrávce, kterou mu vzorně předložil Delarge.

Pro klokany dost šokující začátek, z něhož se ovšem po deseti minutách vzpamatovali a sami odpověděli. Bombou Pauscheka zpoza šestnáctky vyraženou Kolářem, hlavičkou Mosquery jen těsně míjející tyč, ale hlavně důsledností kolumbijského legionáře, který šel za balónem s takovou urputností, že ho libereckému brankáři sebral, ale překonat už ho nesvedl.

Nakonec musela v zajímavé partii naplněné vzrušujícími momenty ke změně skóre a libereckému vedení napomoci hrubka nejzkušenějšího klokana Brabce. Ten totiž nepovedenou hlavičkou doslova vyzval ke skórování Pavelku, jenž sám před Švengrem nabídkou nepohrdl.

Ještě do přestávky ovšem stačili domácí stav srovnat a dát zápasu nové grády. Mikuš se totiž dostal za obranu Severočechů, našel nehlídaného Bratanoviče, který si položil brankáře Koláře a lobem zařídil vyrovnání.

Delarge se postaral o obrat

Hned po půli pak klokani obrat dokonali... Po trestném kopu se snažil bránící Fleišman odvrátit hrozící nebezpečí tak nekompromisně, že vyrobil penaltu. A protože neomylný domácí exekutor Jindřišek ji i počtvrté během podzimu proměnil, Ďolíček explodoval v rychlém sledu podruhé.

V ofenzivě hodně nebezpečný Liberec se ovšem rval jako o život, jen aby bodoval a z předposlední příčky unikl. Velkou Šuralovu příležitost Švenger ještě zmařil, šest minut poté se ale po ráně Luckassena dostal k míči zase a domácího brankáře svou šestou trefou v sezóně konečně prostřelil.

Samo sebou že Severočeši narostli a ze smrtících výpadů trestali klokany dál. I proto, že jim váhavá domácí obrana poskytovala hodně prostoru a také času, čehož Delarge dokonale využil.

Klokanům už nepomohlo ani závěrečné vzepětí k tomu, aby zachránili alespoň remízu. Zvláště, když Rada po zmatcích v liberecké šestnáctce pálil vedle a Lietavovu tvrdou střelu vytáhl v předposlední minutě Kolář na břevno. Naopak v nastaveném čase jim nejlepší muž na hřišti Delarge svým druhým gólem zasadil definitivní ránu.

Slovan tak mohl slavit druhou výhru v sezóně.

12. kolo fotbalové Synot ligy:
Bohemians Praha 1905 - Slovan Liberec 2:4 (1:1)
Branky: 45. Bratanovič, 48. Jindřišek z pen. - 75. a 90. Delarge, 37. Pavelka, 62. Šural. Rozhodčí: Hrubeš - Kotík, Arnošt. ŽK: J. Rada - Obročník, Ďubek. Diváci: 4502.
Bohemians 1905: Švenger - Pauschek, E. Brabec, Šmíd, Šírl (46. Moravec) - Bartek, Jindřišek, J. Rada, Mosquera - Bratanovič - Mikuš (67. Lietava). Trenér: Pivarník.
Liberec: O. Kolář - Mudra, Pokorný, Pimpara (46. Karišik), Fleišman - Delarge, Obročník (75. Soungole), Pavelka (53. Luckassen), Ďubek, Frýdek - Šural. Trenér: Slovák.
Porazí Liberec i v příštím ligovém kole doma Jablonec?
Ano, Slovan vyhraje
43,5 %
Zápas skončí remízou
21,1 %
Ne, zvítězí Jablonec
35,4 %
Celkem hlasovalo 1797 čtenářů.

Reklama

Související témata: