Hlavní obsah

Hrozně nechutný pro soupeře, nechtěl bych proti němu hrát, říká o Mosquerovi bývalý hráč

Jednou z hlavních opor Plzně v boji o titul je kolumbijský křídelník Jhon Mosquera. V čem tkví jeho výjimečnost, řešíme v Přímáku na Sport.cz. „Je válečník, udělá vše pro to, aby uspěl on i mužstvo. To je vlastnost, která je u hráčů strašně cenná,“ říká Luděk Klusáček, který Mosqueru vedl v Bohemians.

Mosquera? Pro soupeře je nechutný, nechtěl bych proti němu hrát. Debata v PřímákuVideo: Sport.cz

 
Článek

Také druhý host Robert Neumann vnímá Mosqueru jako velmi důležitou postavu v kádru Západočechů. „Je hrozně nechutný pro soupeře, nechtěl bych proti němu hrát. Dokáže nafilmovat spoustu soubojů a nevím, jestli bych se na něj udržel, kdybych ho musel bránit," míní bývalý ligový fotbalista, který je momentálně redaktorem deníku Právo a webu Sport.cz.

Zatímco u Mosquery můžeme sledovat odvážné průniky z křídla, přesné centry i povedená zakončení, Klusáček upozorňuje ještě na jednu méně akcentovanou přednost 32letého fotbalisty. „Je úžasná jeho kondiční stránka, jak je schopný opakovat výkony. Může hrát co tři dny a nepoznáte to na něm," chválí Mosqueru jeho bývalý trenér.

Venkovní forma Bohemky? To jsem nezažil... diskuse v PřímákuVideo: Sport.cz

Zároveň dodává, že práce se současnou oporou Viktorie nebyla pro kouče nijak zvlášť obtížná. „Byl to hráč, který chtěl trénovat, chtěl se zlepšovat, stačilo dávat jen správné impulzy," prozrazuje 55letý host Přímáku.

Přímák s fotbalovým trenérem Luďkem KlusáčkemVideo: Sport.cz

Spolupráce v Bohemians přitom neměla příliš šťastné vyvrcholení poté, co Mosquera údajně zaskočil vedení Klokanů podpisem s Plzní. „Ten odchod byl překvapivý, dlouho se řešila smlouva, podle mých informací z vedení byli domluveni. Že on to prezentoval jinak, já do těch detailů nevidím, ale ten rozchod nebyl úplně přátelský, to je pravda," přiznává Klusáček.

Více najdete ve videu z pořadu Přímák, který si na Sport.cz můžete přehrát v plné délce i ve formě podcastu.

Reklama