Hlavní obsah

Hrubé chyby, kritizuje Hoftych útočnou hru. Matějovského vezme na Slavii jako mentora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šance měli, jenže finální provedení vázlo. Hráči Mladé Boleslavi padli v Plzni 0:2 a skončila tak jejich šňůra tří venkovních výher. Trenér Pavel Hoftych neskrýval nespokojenost s řešením některých útočných situací a doufá, že se tým zlepší příští víkend na hřišti Slavie. To však bez Marka Matějovského.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Mladé Boleslavi Pavel Hoftych během utkání se Spartou.

Článek

Jste z prohry hodně zklamaný?

Respektuji sílu současné Plzně, chtěli jsme využít toho, že hraje na dvou frontách. Měli jsme několik možností a přečíslení, mohli jsme jít do vedení. Situace jsme nevyřešili ani tak, abychom ohrozili branku. Tam byla příčina dnešní porážky. Akce jsme měli dotáhnout do konce, zápas se mohl odvíjet jinak.

Gólmana Plzně jste přímo ohrozili jen dvakrát. Nebyla vaše hra až příliš pasivní?

Dvě střelky na branku ano, ale já říkám, že jsme měli deset útoků, ze kterých mělo být deset střel. To je hrubá chyba. Byli tam v dobrých šancích Ladra, Mareček nebo Skalák. Vlastně ani nevíme, jestli je brankář Tvrdoň připravený na Bayern.

V čem vidíte příčinu selhání v dobře rozjetých akcích?

Jeden aspekt je, že Plzeň dobře bránila a vždy nám tam v posledních chvíli někdo z obránců skočil. Dále také komplikovanost, že jsme vždy našli hůře postaveného hráče. Třeba v druhé půli to Karafiát dával Skalákovi, který neměl šanci, přitom na druhé straně byl volný Ladra. Zápas se dal výsledkově zvládnout lépe, bohužel.

Vytknul byste něco obraně za inkasované góly?

Hrát tady na nulu nejde. Síla střídajících hráčů Plzně je obrovská a to, že dostaneme branku, se asi dalo tušit. Nečekali jsme však, že budeme mít tolik příležitostí jít do přečíslení. Dnes určitě větší kritika pro útok než za obrannou fázi.

Bylo pro vás těžší, když Plzeň hrála ze začátku na dva útočníky Chorého a Basseyho?

Naopak si myslím, že nám to vyhovovalo. Hráči jim zase chyběli jinde. Samozřejmě hrát na Chorého je nepříjemné, je samá ruka a samá noha. Souboj s ním bolí. Ale i tohle stopeři zvládli. Hráli jsme tak, jak jsme chtěli.

V dalším kole jedete na Slavii. Co od duelu čekáte?

Zápas může být podobný. V naší lize jsou soupeři nad naší úroveň, mezi ně rozhodně patří Plzeň i Slavia. Musíme hrát zase nad sto procent svých možností a možná některé situace na Slavii lépe vyřešíme.

Bude vám chybět vykartovaný Marek Matějovský. Je to velká ztráta?

Je pro nás důležitý v každém utkání. Je jedno, jestli hraje od začátku, nebo ho využijeme jako žolíka. V Plzni opět přinesl uklidnění a chybět bude určitě, podobně jako zraněný Milan Škoda, mladý Krobot nebo nově Ekpai. Mára s námi ale určitě pojede v roli mentora.

Reklama

Související témata: