Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Jablonec 0:1Hubníkovi to pálí, zařídil Jablonci výhru v Ďolíčku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
61. Hubník 0 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Útočník Michal Hubník rozhodl svým osmým ligovým gólem v sezóně o výhře fotbalistů Jablonce 1:0 na hřišti Bohemians. Ve vršovickém Ďolíčku dal jediný gól zápasu v 61. minutě střelou mezi nohy do té doby bezchybného Berkovce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Daniel Krch z Bohemians 1905 (vpravo) se snaží zastavit střelu jabloneckého útočníka Michala Hubníka.

Článek

Bohemians nastoupili s úplně jinou obranou, než která hrála v minulém kole proti Dukle. Ne že by šlo o experiment trenéra Webera, ale byly to změny vynucené. Zranění vyřadilo Kalinu a Koláře, Šmída karty a J. Štochl nemohl nastoupit, protože v Bohemians hostuje právě z Jablonce.

Stoperskou dvojici tak vytvořili Cseh s Krchem, vlevo hrál další náhradník Růžička a na pravém kraji útočník M. Štochl. Ten se však během první půle vytáhl na hrot a v obraně zaskočil záložník Moravec.

Úvod první půle patřil hostům. Měli několik šancí, vylámali si však zuby na Berkovcovi. A když už byl překonán, zastoupil ho po hlavičce Třešňáka na čáře Cseh. Na gólmana Bohemians pak nedokázali vyzrát ani Třešňák a po půlhodině hry Hubník. Útočník Jablonce šel po špatné rozehrávce domácích z půlky sám na branku, ale sólo neproměnil, trefil jen nohy Berkovce. Nejlepší hráč domácích si poradil i se střelou Třešňáka a pokusem Loučky.

Klokani se osmělili v závěru poločasu. Ve 39. min. měl tutovku Hora, jeho hlavičku z bezprostřední blízkosti Valeš reflexivně vyrazil. Pak se domácí fanoušci i hráči dožadovali penalty za stažení Hory, ale sudí Jech nechal pokračovat ve hře. Z následné dorážky pálil M. Štochl k tyči, Valeš míč vyrazil na roh.

Po přestávce mohli jít domácí do vedení po akci Krcha s Moravcem, ale Hora z dobré pozice netrefil branku. A gólu se v 61. min. dočkali hosté. Vaněk krásně uvolni Hubníka a ten nasadil Berkovcovi jesličky.

Domácí trenér Weber se snažil oživit hru dvojím střídáním, ale Ndiaye ani Jeremenko obrat nastartovat nepomohli.

15. kolo první fotbalové ligy:
Bohemians Praha 1905 - Baumit Jablonec 0:1 (0:0)
Branka: 61. Hubník. Rozhodčí: Jech - Štěrba, Vysloužil. ŽK: Bartek - Čížek. Diváci: 3889.
Bohemians 1905: Berkovec - Moravec (72. Jeremenko), Cseh, Krch, Růžička - Jindřišek - Hora, Rada, Nerad, Bartek - M. Štochl (65. Ndiaye). Trenér: Weber.
Jablonec: Valeš - Zoubele, Kysela, Beneš, Čížek - Loučka, Novák - Třešňák (87. Rossi), Piták (61. Kopic), Vaněk - Hubník (90. Vukadinovič). Trenér: Skuhravý.

Reklama

Související témata: