Hlavní obsah

Intenzita, tempo! Tvrďák Koubek se ujal vlády nad Plzní. Trénoval už i exslávista Traoré

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byla to pořádná jízda. Nejdřív půlhodiny posilovna, potom dril na hřišti, byť s míčem. Každou chvíli rozčísl vzduch ostrý hlas. Patřil 71letému muži v černé kšiltovce, který pobízel svoje nové svěřence. Trenér Miroslav Koubek se v úterý dopoledne ujal vlády nad fotbalovou Plzní, první trénink měl grády.

S trenérem Miroslavem Koubkem i záložníkem Traorém. Fotbalisté Plzně a jejich první trénink před sezonouVideo: Sport.cz

 
Článek

„Intenzita, tempo," pobízel neustále Koubek svoje nové svěřence v tréninkovém areálu v Luční ulici. Viktoriánům s trochou nadsázky skončil klid. Koubek, který vystřídal na lavičce Plzně pohodáře Michala Bílka, je vyhlášený tvrďák, týmům vládne pevnou rukou. Na zahajovacím tréninku letní přípravy to dával jasně najevo.

„Poslouchej! Dávej pozor, co říkám," křikl kouč na záložníka Adama Vlkanovu. Na trávníku v Luční polykal dávky i záložník Ibrahim Traoré, jehož transfer ze Slavie do Plzně by se měl dotáhnout definitivně do středy. Ve trojici s kapitánem Lukášem Hejdou a záložníkem Lukášem Kalvachem na jednom ze stanovišť piloval dlouhé minuty výskok a hru hlavou. Poté se s Brazilcem Cadu, který se vrátil z hostování z Ostravy, a Nigerijcem Durosimnim, zapojil do nácviku střelby.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Posila Plzně Ibrahim Benjamin Traoré během tréninku.

Asistent Jan Trousil, jenž vystřídal na této pozici klubovou ikonu Pavla Horvátha, dění na hřišti zprvu jen pozoroval. Po chvíli ale nasadil podobně motivační styl jako Koubek. „Výborně Klímo," chválil například útočníka Jana Klimenta, kterého uplynulou sezonu provázela nepříjemná zranění. Teď už je zase fit.

Na úterním tréninku chyběli z 33členného kádru pouze nemocný Modou, dvojice Pavel Šulc a Robin Hranáč, kteří jsou na ME do 21 let, a Erik Jirka, jenž je se slovenskou reprezentací. Mimo je i zraněný stoper Luděk Pernica, kterému sice skončila po sezoně smlouva, je však možné, že ve Viktorii zůstane.

„Pánové, jedu, jedu, ať to lítá," dal několikrát Koubek najevo, že se mu intenzita tréninku nepozdává. V Plzni načal svoje třetí působení. Majitel Adolf Šádek ho přivedl po zpackaném jaru, kdy úřadující mistr vyklidil pozice na prvních dvou místech. Povede se mu nahodit Viktorii motory, jako v sezoně 2014/2015, kdy ji dovedl k mistrovskému titulu?

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Posila Plzně Ibrahim Benjamin Traoré (uprostřed) hovoří s trenéry.

Co čeká Plzeň v přípravě
21. 6. Koloveč - FCVP (17:00 Koloveč)
24. 6. FCVP – Dukla (hřiště Senco Doubravka, 11:00)
28. 6. FCVP – Táborsko (hřiště Senco Doubravka)
1. 7. FCVP – Chrudim (Touškov)
4. 7. odjezd na soustředění do Rakouska
7. 7. přípravné utkání (soupeř v jednání)
10. 7. FCVP – Karlsruher SC (16:00, Westendorf)
14. 7. FCVP – FC Kodaň (17:00, Kufstein)
15. 7. Návrat ze soustředění
22. 7. / 23. 7. 1. kolo FORTUNA:LIGY
27. 7. 1. zápas 2. předkola EKL
  6 : 0 Ostrava - Slovácko 6 : 0 dohráno
20240526T16 : 00:00+0200
Ostrava vs. Slovácko
Ostrava vs. Slovácko
Ostrava
Slovácko
  4 : 0 Slavia - Ml. Boleslav 4 : 0 dohráno
20240526T16 : 00:00+0200
Slavia vs. Ml. Boleslav
Slavia vs. Ml. Boleslav
Slavia
Ml. Boleslav
  1 : 1 Sparta - Plzeň 1 : 1 dohráno
20240526T16 : 00:00+0200
Sparta vs. Plzeň
Sparta vs. Plzeň
Sparta
Plzeň
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.