Hlavní obsah

Spalovač Šulc hledá ztracenou pohodu v Jablonci. Zlomem byla Sparta, nebyl jsem ve své kůži, přiznává

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na jaře ztratil vyrovnanost a v Plzni podtrhl svou nechtěnou pověst paliče šancí. Novou harmonii se útočník Pavel Šulc pokusí najít na úpatí Jizerských hor. 21letý mladík příští sezonu odehraje za Jablonec, kam odešel na roční hostování.

Foto: FCVP

Záložník Pavel Šulc v dresu Plzně.

Článek

„Variantou také bylo zůstat v Plzni, ale oslovil mě trenér i pan Pelta, takže jsem se rozhodl pro Jablonec. V tuhle chvíli to asi pro mou kariéru bude nejlepší. Nějaký restart určitě potřebuji, chci se zase dostat do nějaké své pohody," přiznal před startem letní přípravy za nový tým, který upřednostnil na úkor mistrovského mužstva usilujícího o Ligu mistrů.

„Opustit Plzeň nebylo lehký, ale prostě jsem si řekl, že chci ukázat, že to pořád umím. V Plzni bych toho asi odehrál minimum," myslí si hráč, který v anketě Talent roku za rok 2021 obsadil šesté místo a nedávno s Viktorií prodloužil smlouvu až do roku 2025.

Černým předělem se pro něj na jaře stal zápas proti Spartě, když přišel na hřiště na posledních deset minut a vedení 2:1 mohl několikrát pojistit třetí brankou. Jenže i stoprocentní tutovky zahodil a Letenští v nastaveném čase srovnali na 2:2.

„Trenér by mě v tu chvíli asi nejraději zabil, což chápu. I já jsem se cítil hrozně vůči klukům, protože pak jsme dostali gól. Tam se to asi zlomilo. Potom jsem už nebyl ve své kůži a na hřišti se necítil dobře," připustil s tím, že následující týden pro něj nebyl lehký. „Ať chcete, nebo ne, zůstane to ve vás. Nejsem úplně splachovací," podotkl. Ostatně od té doby v nabitém kádru pozdějších mistrů jen střídal a paběrkoval.

„Čekal jsem od sebe víc, ale spíš mi to nešlo. Po několika neproměněných šancích jsem byl už pod tlakem, i mediálním. Snad to tady bude lepší," přeje si mládežnický reprezentant.

 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený FK Jablonec (@fkjablonec)

Přispět k tomu má i osoba kouče Davida Horejše, kterého dobře zná z Českých Budějovic, kde vedle Opavy a Jihlavy před dvěma lety hostoval. „Je pro mě super, že mě trenér zná a chtěl, abych tady pod ním hrál. Určitě to sehrálo velkou roli," připustil rodák z Karlových Varů.

„Jde pořád o mladého hráče s velkým potenciálem. Chyběla mu produktivita, asi všichni víme, jaké měl v zápase se Spartou šance. Ovšem vím, co od něj můžu čekat, protože jsem ho měl rok v Českých Budějovicích. Vím, jaký je typologicky hráč. Věřím, že se nám hodí do způsobu hry, jaký se budeme snažit praktikovat, a bude pro nás mít obrovskou platnost," pověděl Horejš o ofenzivním záložníkovi, který se nejlépe cítí pod hrotem na pozici číslo deset a na Střelnici by se tak měl prát o místo s Kratochvílem, Houskou a univerzálním Kubistou.

Reklama

Související témata: