Hlavní obsah

Jablonec přichází o další oporu! Kanonýr Doležal míří do Polska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osm let v české lize trvalo spojení Jablonce s fotbalistou Martinem Doležalem, nyní je však pravděpodobně u konce. Český reprezentační útočník je totiž blízko přestupu do polského týmu Zaglebie Lubin.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Martin Doležal míří z Jablonce do polské ligy.

Článek

„Ještě to hotové není, ale Martin je blízko odchodu. Víc to komentovat nechci, dokud to nebude dotažené," řekl tiskový mluvčí Jablonce Martin Bergman. Sobotní zápas Jablonce s Duklou však již pravděpodobně bude bez tradiční opory zelenobílých, rodák z Valašského Meziříčí se bude hlásit v Lubinu.

Jednatřicetiletý útočník za Jablonec v české lize nasázel v 225 zápasech celkem 69 branek. Dohromady jich má v nejvyšší soutěži 86 a 14 zásahů mu chybí ke vstupu do prestižního Klubu ligových kanonýrů. K němu by se na jaře měl přiblížit v Lubinu, jemuž má pomoci zachránit se mezi elitou. Po devatenáctém kole je na čtrnáctém místě. V této sezoně se však Doležal střelecky stejně jako celý Jablonec trápí. Ligový gólový účet dosud navýšil jen o dvě trefy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký útočník Martin Doležal v utkání 2. předkola Evropské ligy s Pjunikem Jerevan.

Pro tým Petra Rady jde o další oslabení v útoku. V zimní pauze Severočeši již přišli o svého nejlepšího střelce Tomáše Čvančaru a nyní ztrácejí dalšího kanonýra. Po odchodu Doležala bude mít kouč Petr Rada v útoku Martina Nešpora, mladého Abubakara a navrátilce z hostování Ikauniekse. „Doufám, že dostanu šanci," věří lotyšský reprezentant. Nyní se mu prostor zvětšuje. Jablonec by naopak mohl posílit útočník Jan Silný z druholigové Líšně, za kterou na podzim nastřílel osm gólů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články