Hlavní obsah

Jablonec trestal chyby v obraně, z Příbrami veze bod

PŘÍBRAM

Fotbalisté Příbrami se ve středu dočkali prvního domácího zápasu v jarní části ligy, ale jablonecký Svátek udělal dvakrát z jejich obrany trhací kalendář, takže se body nakonec dělily. "Na podzim byla obraná čtveřice naší nejsilnější zbraní a teď udělá dvě lajdácké chyby, které nás připraví o dva body," zlobil se kouč domácích Pavel Tobiáš.

Článek

Úvod sice patřil hostům, ale Huškova nepřesná střela byla jediným výsledkem tlaku. Domácí postupně převzali iniciativu a Divecký vyzkoušel pozornost Boboka. Po čtvrthodině se dostal do šance Buryán, jeho hlavička však přelétla břevno. Další slibnou akci nedokázal zakončit Čupr, Buryán pak Boboka neprostřelil z těžkého úhlu a do třetice zblízka v pádu přestřelil. Hosté se dostala k další střele až v závěru poločasu, ale Pařízek na Kišův pokus dosáhl.

První rohový kop po změně stran a domácí se ujali vedení. Po rohovém kopu Čupra Klapka ještě odrazil Grubrovu hlavičku z brankové čáry, ale na Rieglovu přízemní dorážku už nikdo z hostujících hráčů nedosáhl. Marila byla při chuti a Bobok se musel hodně natáhnout, aby zlikvidoval Frejlachovu střelu.

Po hodině hry udeřili hosté. Pařízek sice vyrazil Svátkovu střelu, ale Lafata míč dorazil do branky. Domácí odpověděli po deseti minutách, když Buryánovu nepovedenou střelu usměrnil mezi tyče Divecký. Výborný Svátek hned po rozhrání propasíroval míč do sítě přes Navrátila. A to ještě jablonecký mladík krátce na to ve výhodné pozici přestřelil.

Závěrečný tlak domácích už přinesl jen dvě neproměněné šance Diveckého a Buryána. "Připravovali jsme se na standardky a opět jsme inkasovali, ale dvakrát jsme dokázali vyrovnat. Bod je cenný, protože z Příbrami se moc nevozí," konstatoval trenér hostí Petr Rada.

Marila Příbram - FK Jablonec 2:2 (0:0)
Branky: 48. Riegel, 71. Divecký - 62. Lafata, 72. Svátek. Rozhodčí: Matějek - Kumstát, Wilczek. ŽK: Čupr, Divecký (oba Příbram). ČK: 87. Kučera (Jablonec). Diváci: 1523.
Příbram: Pařízek - Mácha, Navrátil, Formánek, Penner - Buryán, Frejlach (89. Pilík), Riegel, Čupr (75. Pleško) - Divecký, Gruber (75. Klesa). Trenér: Tobiáš.
Jablonec: Bobok - Laciga, Zábojník, Hrotek, Kučera - Kiša (55. Jindřišek), Klapka (72. Kordula), Hušek, Weber - Svátek (90. Svojtka), Lafata. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: