Hlavní obsah

Jarábkův zázračný nástup. Bojovali jsme jeden za druhého, to už tu dlouho nebylo, upozornil karvinský Bartl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lepší návrat na karvinskou lavičku si slovenský trenér Juraj Jarábek nemohl přát. Ve středu převzal tým, který byl osm zápasů bez vítězství a prohrál čtyři poslední utkání, a dovedl jej k senzační výhře 5:2 nad Libercem.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Karvinští fotbalisté se po osmi zápasech dočkali výhry. Liberec porazili 5:2

Článek

„Musím chlapce pochválit za opravdu dobrý výkon. Mělo to emoce, tempo, dobře jsme se na Liberec připravili, a přestože jsme byli fyzicky slabší, to nadšení a výborná finální fáze nás dovedly ke sladkému vítězství,“ usmíval se Jarábek, jenž se do Karviné vrátil po dvou a půl letech.

„Když jsem tehdy v Karviné končil, nadšený jsem nebyl. Sice se nám zrovna nevedlo, ale měli jsme docela slušný bodový polštář. Ale vedení se tak rozhodlo a je třeba to akceptovat. Nyní jsem zpátky a vrátil jsem se rád. Mám to blíže domů a pro slovenského trenéra je pocta, když může trénovat v Česku,“ řekl trenér, který donedávna působil v černohorském týmu FK Dečić Tuzi, kde kvůli Karviné předčasně ukončil smlouvu.

V základní sestavě proti Liberci příliš změn oproti svým předchůdcům Tomáši Hejduškovi či Ľubomíru Luhovému, jenž vedl Slezany v minulém kole na Slovácku, neudělal. Od první minuty ovšem, na rozdíl od nich, poslal do hry Alexe Ivána a ten se mu odvděčil prvním gólem zápasu a excelentní nahrávkou Amaru Memičovi na čtvrtou branku v síti Liberce.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Trenér Karviné Juraj Jarábek

„Velmi dobře Alexe znám. Když jsem přišel trénovat do Seredě, zrovna odcházel do Trnavy. Sledoval jsem ho. Umí hrát zprava i zleva, má dobrou střelu. Od Karviné velmi dobrý tah, že ho získala. Dal krásný první gól zápasu a ten centr, ten měl evropské parametry,“ ocenil parádu Ivána, který od pravého postranní čáry v plném běhu našel centrovaným míčem přesně nabíhajícího spoluhráče z Bosny, jenž hlavou vstřelil svůj první gól v české nejvyšší soutěži.

„Když máš od trenéra podporu, je to úplně jiné. Pan Jarábek mi věřil, tak jsem mu poděkoval gólem a asistencí,“ usmíval se slovenský fotbalista s maďarskými kořeny Iván. „Viděl jsem Amara, že tam běží, tak jsem ho míčem hledal. Zakončil parádně,“ chválil Iván.

V závěru přidal ještě pátou branku, což je karvinský ligový rekord, po nahrávce exlibereckého Daniela Bartla střídající Aboubacar Traoré, který se v tu chvíli pohyboval po hřišti necelou půlminutu.

„Trenér nám před zápasem říkal, že Liberečtí měli na stránkách, že si jedou do Karviné pro tři body. Vzal to hodně osobně a dokázal nás tím nahecovat. Za tři dny, co je s námi, toho moc změnit nejde. Ale nastolil nějaká pravidla a především z něj sršela neuvěřitelná energie, kterou na nás přenesl,“ popisoval Bartl.

„Bojovali jsme jeden za druhého, což už tu dlouho nebylo. Vyhráli jsme zaslouženě a věřím v to, že to nebude zase jen jeden zápas jako se Zlínem a pak dalších pět proher. Máme dobrý mančaft i náboje na lavičce náhradníků, takže věřím, že půjdeme tabulkou nahoru,“ prohlásil Bartl.

  1 : 2 Zlín - Bohemians 1 : 2 dohráno
20240519T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Bohemians
Zlín vs. Bohemians
Zlín
Bohemians
  4 : 0 Pardubice - Karviná 4 : 0 dohráno
20240519T17 : 00:00+0200
Pardubice vs. Karviná
Pardubice vs. Karviná
Pardubice
Karviná
  2 : 2 Č. Budějovice - Jablonec 2 : 2 dohráno
20240519T17 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Jablonec
Č. Budějovice vs. Jablonec
Č. Budějovice
Jablonec
  0 : 1 Teplice - Hradec Králové 0 : 1 dohráno
20240519T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Hradec Králové
Teplice vs. Hradec Králové
Teplice
Hradec Králové
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články