Hlavní obsah

Jihlava - Teplice 1:1Jihlava po Dukle trápila i Teplice, těm zachránil remízu Nivaldo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Karlík 1 : 0
72. Nivaldo 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Teplic v předehrávce 20. kola první ligy remizovali na hřišti Jihlavy 1:1. Domácí vedli po gólu Karlíka, v 72. minutě zajistil Severočechům alespoň bod Nivaldo. Třetí Teplice tak popáté za sebou venku nevyhrály a daly šanci Liberci, aby se bodově dotáhl. Jihlava naopak na jaře potřetí ze čtyř zápasů bodovala.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Teplický Nivaldo Santos z Teplic (vlevo) si zpracovává míč před Adamem Jánošem z Jihlavy.

Článek

Jihlavští fotbalisté v minulém kole překvapili výhrou nad Duklou a dnes potrápili dalšího aspiranta na pohárovou Evropu. Svěřenci trenéra Petra Rady si proti favoritovi vytvořili územní převahu, kterou ve 12. minutě zúročil defenzivní záložník Karlík. Harba z dálky vypálil, míč se odrazil k Jungrovi, který posunul na v lepší pozici stojícího Karlíka a slovenský záložník poslal svůj tým do vedení.

Teplice dlouho nepotvrzovaly pověst třetího nejofenzivnějšího týmu soutěže. V koncovce selhal Litsingi, který pronikl ze strany až před brankáře Blažka, ale trestuhodně branku přestřelil.

Necelou minutu před koncem poločasu se při zákroku zranila domácí gólmanská jednička Blažek a místo něj musel mezi tři tyče Hanuš, který si při záskoku vedl dobře a nestačil na jedinou situaci. V 72. minutě ho střelou z vápna po nedůrazu jihlavských obránců překonal Nivaldo.

Další šance už nepřišly, a tak Jihlava ani na šestý pokus nedokázala v lize Teplice porazit.

20. kolo první fotbalové ligy:
Vysočina Jihlava - FK Teplice 1:1 (1:0)
Branky: 12. Karlík - 72. Nivaldo. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Ochotnický. ŽK: Kučera, Jungr, Josl - Hošek, Jablonský, Vůch, Nivaldo. Diváci: 3298.
Jihlava: Blažek (45. Hanuš) - Jánoš, Šourek, Krejčí, Josl - Karlík, Kučera - Masopust (88. Kukol), Jungr (77. Mešanovič), Vaculík - Harba. Trenér: Rada.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Hošek, Jablonský, Krob - Ljevakovič, Ramos (46. Vůch) - Litsingi (64. Salami), Vachoušek (90.+1 Takács), Nivaldo - Jindráček. Trenér: Ščasný.

Reklama

Související témata: