Hlavní obsah

Jindřišek prodloužil s Bohemians, v týmu odehraje další rok

Praha

Ten příběhe nekončí! Fotbalový záložník Josef Jindřišek ve čtyřiceti letech opět prodloužil smlouvu s Bohemians 1905. Ikona "Klokanů" se dohodla s vedením na novém ročním kontraktu do 30. června 2022. "Pepa prodloužil. Legenda pokračuje," napsal na twitteru dvanáctý tým aktuálního ročníku první ligy. "Jsem rád, že o mě Bohemka projevila zájem na další rok. V příští sezoně se pokusím podávat tak dobré výkony, abychom i tu dnešní smlouvu prodloužili ještě o rok," uvedl Jindřišek na klubovém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Jindřišek z Bohemians.

Článek

Zkušený matador přišel do Bohemians v roce 2009 a za tu dobu odehrál v pražském týmu 280 zápasů a vstřelil 20 gólů. Jen 15 prvoligových startů v zelenobílém dresu ho tak dělí od překonání dosavadního lídra Zdeňka Prokeše (294).

"Musím přiznat, že nad tím jsem nepřemýšlel. Tyhle statistiky moc nesleduji. Nikdo neví, jak tady dlouho budu hrát. Hlavně, aby mi drželo zdravíčko, a kde se to číslo zastaví, to se uvidí. Nebudu říkat, že se cítím pořád stejně dobře, ale stále cítím, že mám sílu, a pořád si myslím, že mám kvalitu na první ligu," doplnil.

Jindřišek odehrál v nejvyšší soutěži celkem 371 zápasů a zaznamenal 24 branek. Bývalý hráč Olomouce a Jablonce je druhým nejstarším fotbalistou v první lize, v 41 letech ho překonává jen českobudějovický brankář Jaroslav Drobný.

Bohemians 1905 aktuálně mají po posledním vítězství nad Karvinou v tabulce 28 bodů a jsou 13 bodů od sestupového pásma.

Reklama