Hlavní obsah

Jsou to jen lidé, nebuďte populisté! Komise rozhodčích chybující sudí neodvolá

Vášně kolem utkání 14. kola Fortuna ligy mezi Bohemians 1905 a Libercem stále neutichají. Ve středu dopoledne vyzval vršovický klub Ligovou fotbalovou asociaci a Komisi rozhodčích FAČR k vyřazení chybujících vidoarbitrů Václava Štěrby a Jana Hurycha z listiny sudích pro profesionální soutěže organizované LFA. Reakce KR FAČR na sebe nenechala dlouho čekat a Klokani z ní asi nebudou příliš skákat radostí.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Matěj Chaluš z Liberce po druhém gólu.

Článek

„KR FAČR je nepříjemně překvapena z žádosti klubu Bohemians Praha 1905 trvale vyřadit VAR Václava Štěrbu a AVAR Jana Hurycha kvůli 2 chybám v utkání Bohemians – Liberec," stojí v samotném úvodu prohlášení.

Zmínění sudí totiž Klokany v zápase s Libercem dvakrát poškodili, což potvrdila i disciplinární komise, která chybující sudí potrestala. Jak, to však zveřejněno nebylo. „Opatření ale nejsou zdaleka tak drastická, jak navrhuje klub Bohemians," stojí v prohlášení KR FAČR. Při jejich přijetí zohlednila dosavadní bezchybné výkony obou arbitrů.

Bohemians se v otevřeném dopise adresovaném výše zmíněným asociacím zmiňovali o tom, že nejde o první selhání rozhodčích v souboji těchto dvou týmů ve prospěch klubu FC Slovan Liberec. K tomu však Komise rozhodčích měla také co říct.

„Ani VAR Václav Štěrba, ani členové KR FAČR v posledních letech v profesionálním fotbale v České republice nepůsobili, takže se nebudeme ohlížet do minulosti a nebudeme trestat naše rozhodčí za chyby jejich kolegů, z nichž někteří již na listinách pro profesionální soutěže nejsou," uvádí.

Na závěr svého prohlášení žádá vršovický klub, aby „nezneužíval naší transparentnosti a otevřenosti k populistickým žádostem o nesmyslně vysoké tresty pro rozhodčí."

Všichni se prý snaží o to, aby českému fotbalu byla po letech vrácena důvěryhodnost a k tomu jim chybí více respektu ze strany klubů i fanoušků.

Reklama