Hlavní obsah

Slavia - Bohemians 6:0Klokani dostali v derby nařezáno, kanonádě velel čtyřgólový Jurečka

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Jurečka 1 : 0
48. Jurečka 2 : 0
53. Jurečka 3 : 0
57. Douděra 4 : 0
82. Van Buren 5 : 0
84. Jurečka 6 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slavie deklasovali v nedělním utkání 1. kola nadstavbové části Fortuna ligy ve skupině o titul vršovické Bohemians 6:0 a na vedoucí Spartu dál ztrácejí dva body. Čtyři góly sešívaných vstřelil Václav Jurečka. Svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského neprohráli v nejvyšší soutěži podeváté za sebou. Se Spartou budou hrát následující sobotu Letné.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Jurečka a Ivan Schranz ze Slavie oslavují gól během utkání nadstavby Fortuna ligy ve skupině o titul s Bohemians Praha.

Článek
Fotogalerie

Slavii proti "Klokanům" poslal do vedení po půl hodině hry Jurečka, dalších pět branek domácí přidali po změně stran. Tři z nich obstaral Jurečka, zbývající pak David Douděra a Mick van Buren. "Červenobílí" zdolali vršovického soupeře v Edenu i ve třetím soutěžním utkání za poslední měsíc: na začátku dubna v semifinále domácího poháru nad ním zvítězili 3:2 po prodloužení a poté v lize 3:0.

Bohemians vyrovnali svůj nejvyšší debakl v historii samostatné nejvyšší soutěže. Stejným poměrem prohráli v sezoně 1996/97 v Drnovicích a v minulém ročníku také v Plzni. Podle twitterového účtu CSFOTBAL Slavia porazila Bohemians v ligovém zápase vyšším rozdílem naposledy před 76 lety, v říjnu 1946.

Slavia vstoupila do utkání s pětibodovou ztrátou na Spartu, která dnes vyhrála v Olomouci 1:0, a bez zraněného kapitána Holeše, jehož na postu stopera nahradil Kačaraba. Vršovický souboj dlouho nenabídl větší šanci.

Ve 22. minutě se míč odrazil ve vápně ke Křapkovi, hostující stoper však z úhlu přestřelil. Slavia, která ve středu ovládla domácí pohár po výhře 2:0 na Spartě, se prosadila po půlhodině hry. Douděrův centr propadl před branku na Jurečku, jehož neubránil Kadlec, a slávistický útočník dopravil míč do sítě.

"Sešívaní" zvýšili aktivitu a v 35. minutě málem přidali druhou branku. Gólman Jedlička ale zblízka vychytal Kačarabu a poradil si i s Jurečkovou dorážkou.

Krátce po změně stran Matěj Jurásek v šestnáctce v dobré pozici napálil jen bránícího Kadlece. Za další minutu se však slávisté radovali po Jurečkově prudké ráně na zadní tyč. O pět minut později osmadvacetiletý hráč napřáhl z dálky a dokonal druhý hattrick v ligové kariéře.

Povedený úvod druhého poločasu korunoval v 57. minutě Douděra, jenž si zpracoval Ogbuův centr, přetlačil v souboji Dostála a přehodil Jedličku. V ligové sezoně si připsal pátý zásah. V 66. minutě Jurečkův gól neplatil kvůli ofsajdu.

V 82. minutě si Van Buren vyměnil balon se střídajícím Provodem a přidal pátou branku svého mužstva. Nizozemský útočník zaznamenal 14. ligový gól v sezoně a v tabulce kanonýrů soutěže dorovnal na druhém místě jabloneckého Chramostu. Vede brněnský Řezníček s 19 zásahy.

O dvě minuty později další příchozí hráč z lavičky Tecl nahrál Jurečkovi a ten stanovil konečné skóre. Poprvé v kariéře nasázel v jednom ligovém duelu čtyři branky. V aktuálním ročníku nejvyšší soutěže si polepšil na 12 tref. Slavia má s 87 góly nejlepší útok ligy a s 25 inkasovanými brankami také nejpevnější defenzivu.

"Červenobílí" nezaváhali v Edenu ani v 16. utkání sezony nejvyšší soutěže, z toho tam popatnácté zvítězili, a se 46 z celkových 69 bodů tam jsou nejlepším celkem ligy.

1. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o titul:
Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 6:0 (1:0)
Branky: 30., 48., 53. a 84. Jurečka, 57. Douděra, 82. Van Buren. Rozhodčí: Szikszay - Kubr, Volf - Zelinka (video). ŽK: Jurečka - Hůlka. Diváci: 17.132.
Slavia: Kolář - Kačaraba, Ogbu (64. Ousou), D. Jurásek - Douděra (65. David Pech), Oscar (72. Tecl), Zafeiris (46. Hromada), Schranz - M. Jurásek (64. Provod), Van Buren, Jurečka. Trenér: Trpišovský.
Bohemians: Jedlička - Kadlec, Křapka, Hůlka - Köstl, Jánoš (76. Nový), Jindřišek, Dostál (68. Kovařík) - Prekop (76. Mužík), Hála (87. Necid) - Drchal (67. Morávek). Trenér: Veselý.

Reklama