Hlavní obsah

Jurečka napravil chybu před vyrovnávacím gólem Slovácka dvěma trefami. Pískot diváků neřešil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na svůj bývalý tým se tradičně vytáhl. Útočník Václav Jurečka výrazně přispěl dvěma trefami k výhře fotbalistů Slavie v ligovém zápase na Slovácku (3:1) a s patnácti góly poskočil do čela pořadí nejlepších kanonýrů nejvyšší soutěže. Pražané se navíc minimálně do nedělního večera vyšvihli v tabulce na první místo před Spartu, která má však duel v Českých Budějovicích k dobru.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Václav Jurečka režíroval výhru Slavie na Slovácku

Článek

„Jsem hlavně hrozně rád, že jsem pomohl mužstvu,“ radoval se ze tří bodů Jurečka, který od svého přestupu z hradišťského klubu do Slavie v létě 2022 nastřílel Slovácku už sedm branek. „Rozhodně to není tak, že bych měl na bývalé parťáky nějak zvlášť spadeno. Hraje se mi ale asi proti nim dobře. Pro mě to byl hodně specifický zápas. Vždyť skoro všechny v Hradišti znám. Snažil jsem se to ale z hlavy vytěsnit. Povedlo se,“ usmíval se po vítězství šťastně.

Prozradil, že se na utkání hodně těšil. „V minulé sezoně jsem nemohl na Slovácku nastoupit kvůli zranění. Dost mě to mrzelo. Teď jsem si to vynahradil. A věřím, že hradišťské mužstvo potkáme ještě jednou v nadstavbové skupině o titul,“ uvítal by Jurečka.

Cenil si zejména svého prvního gólu těsně před přestávkou, jímž záhy odpověděl na vyrovnání Slovácka na 1:1. Skóroval přesnou střelou zdálky. „Přišli jsme o vedení, a tak jsme v těch chvílích nebyli v jednoduché situaci. Mohl jsem přihrávat Chytilovi, ale všiml jsem si, že by byl sám na dva protihráče. Rozhodl jsem se tudíž vypálit. Jsem strašně rád, že mi to tam spadlo,“ liboval si.

Jurečka tak napodobil parťáka Lukáše Provoda, jenž otevřel skóre rovněž dalekonosnou ránou z voleje po autovém vhazování. „Viděl jsem ho poprvé takhle parádně vystřelit. Moc mu gól přeju,“ uvedl s úsměvem na adresu slávistického parťáka.

Náskok Pražanů pak Jurečka pojistil proměněným pokutovým kopem. Brankář Slovácka Milan Heča sice vystihl směr jeho rány, avšak na balon nedosáhl. „Na penalty jsme určeni tři. Já se cítil dobře, věřil jsem si. Snažil jsem se míč utáhnout co nejvíc k tyči, aby ho Milan neměl šanci vyrazit,“ prozradil.

Dvěma góly tak napravil zaváhání před gólem Slovácka, když prohrál souboj s domácím Blahútem. Po závaru ve slávistické šestnáctce pak doputoval balon k volnému Vechetovi, který zblízka vyrovnal. „Škoda že se nám tu situaci nepodařilo úspěšně dohrát. Proto mám radost, že jsem chybu odčinil. Domácí pak párkrát ještě zahrozili, ale náskok jsme si pohlídali,“ oddechl si Jurečka.

Příliš neřešil, že si během střetnutí občas vyslechl pískot některých příznivců Slovácka, kteří mu v době, kdy působil v Uherském Hradišti, fandili. „Moc jsem to ani nevnímal. Některým lidem se asi nelíbilo, že jsem vstřelil dva góly, a tak to dali najevo. To je ve fotbale naprosto normální,“ tvrdil.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.