Hlavní obsah

Jurečka rozhodl stehnem. Trochu intuice, řekl střelec Slavie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl tam, kde měl být. A rozhodl stehnem. Útočník Václav Jurečka vystřelil fotbalové Slavii vítězství 4:3 nad Jabloncem v sedmé minutě nastavení. „Trochu intuice a taky bylo dobře, že jsme si s Mickem van Burenem řekli, kdo kam půjde. Naštěstí se to ke mně odrazilo, jen jsem stehno nastavil. Jsem rád, že jsem pomohl týmu k vítězství,“ líčil Jurečka.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Zleva Václav Jurečka ze Slavie přijímá gratulace.

Článek

Slavia nebyla v topu, především v defenzivě. „Bohužel jsme po vstřelených gólech neudrželi koncentraci. Ale šli jsme za tím a fanoušci nás skvěle hnali,“ prohlásil vousatý střelec. Rozhodl po Ševčíkově rohu a následné teči, číhal na zadní tyči. Víru v sobě pořád měl. „Kdybych nevěřil, tak ten gól nedám,“ uvedl Jurečka.

Proti Jablonci se trefil dvakrát, v první půli dával na 3:2 po fantastické práci Mojmíra Chytila, který mu první zásah připravil. Dostal se na deset gólů, v tabulce střelců dorovnal Marka Havlíka ze Slovácka. Oba počítají deset gólů. „Jsou to statistiky. Uvidíme, jak se bude sezona vyvíjet. Je potřeba v práci vytrvat,“ řekl útočník s patnáctkou na zádech.

Nejlepší střelec uplynulého ligového ročníku pokračuje v nastavení ze závěru podzimu, kdy se střelecky prosadil v posledních čtyřech ligových zápasech. Po slabším rozjezdu je v ráži. „Než naženete čísla, je to ze začátku vždycky těžší. Když dáte nějaké góly, hraje se vám líp. Musíte být i odolný vůči okolním vlivům. Jsem rád, že to se mi povedlo. Ale hlavně nesmíte zapomínat, že fotbal je týmová hra. V každém zápase musíte jít především za vítězstvím,“ vykládal Jurečka.

Věří, že bláznivý zápas se šťastným koncem celou červenobílou partu povzbudí. Už ve středu zajíždí k dohrávce z podzimu do Zlína. „Je důležité, že jsme utkání zvládli. Věřím, že nás nakopne správným směrem,“ přemítal devětadvacetiletý forvard. „Vítězství pro nás znamená velkou úlevu,“ dodal.

Reklama