Hlavní obsah

Jurečka zařídil Slovácku výhru. Koruna krále střelců mě láká, ale prvotní je čtvrté místo a triumf v poháru, tvrdí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté Slovácka byli v zápase s Libercem před svými fandy lepším mužstvem, ale góly stříleli jen z pokutových kopů. Oba proměnil útočník Václav Jurečka, který hradišťskému týmu zařídil vítězství 2:0 a se čtrnácti trefami se osamostatnil v čele pořadí nejlepších ligových kanonýrů.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Slovácka se radují z gólu.

Článek

„Během úvodního tlaku jsme zahodili tři tutovky. Naše výrazná aktivita však vyústila v penaltu. A totéž se opakovalo i ve druhé půli," libuje si Jurečka, který si na pokutové kopy věřil. „U prvního jsem si vybral stranu, u druhého jsem počkal na pohyb brankáře," prozradil.

Netají, že ho láká koruna krále ligových střelců. „V hlavě to trochu mám. Avšak prvotní pro mě teď je udržet v lize čtvrté místo a zdolat ve finále domácího poháru Spartu," má jasno.

Liberečtí přišli porážkou o účast v nadstavbové skupině o titul. Záložníkovi Slovanu Kristianu Michalovi se příliš nezamlouvala druhá penalta, kterou sudí Křepský nařídil po jeho ruce. „Měl jsem ji u těla, za mě to desítka nebyla. Těch dvou penalt je veliká škoda. Měli jsme ovšem v Hradišti předvést víc. Aspoň mírnou převahu jsme si vytvořili až ke konci, ale bohužel se nám nepovedlo střetnutí kontaktním gólem zdramatizovat," lituje.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Slovácka se radují z gólu.

Druhý penaltový verdikt příliš nechápal ani liberecký trenér Luboš Kozel. „Netuším, na co nám jsou všelijaká školení, když se pak píská jinak. Slovácko ale vyhrálo zaslouženě. Kdybychom však neinkasovali z desítky druhý gól, byl by duel až do konce otevřený," přemítá.

Severočeši se nyní utkají v semifinále prostřední skupiny o sedmé až desáté místo s Olomoucí. „Myslím, že sezona pro nás dopadla docela dobře. Jen nás trochu zaskočilo, že hrajeme s Hanáky, a nikoli s Budějovicemi. O víkendu nás čeká opět dlouhá cesta na Moravu," nečekal Kozel porážku Sparty na hřišti Sigmy.

Na posledních sedm minut se dostal v utkání s Libercem na hřiště v dresu Slovácka ruský středopolař Ljovin, který na sebe o velikonoční neděli strhl pozornost tím, že před zápasem na Spartě netleskal na podporu válkou sužované Ukrajině a poté namazal Letenským na rozdílový gól. Na hradišťském stadionu ho přivítal o něco střídmější potlesk než ostatní střídající hradišťské hráče, avšak nedočkal se ani žádných negativních reakcí. Tentokrát na sebe upozornil jen žlutou kartou.

Reklama

Související témata: