Hlavní obsah

Kadlec si na Hané zlomil nos, proti Bohemians nastoupí s maskou. Navrátilovi přeje brzké uzdravení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V utkání v Olomouci, které uplynulý víkend vyvolalo kvůli zasněženému terénu hodně vášnivých diskusí, si kapitán fotbalistů Slovácka Michal Kadlec při jednom z hlavičkových soubojů zlomil nos, ale přesto by neměl v sobotu chybět v sestavě hradišťského týmu v dalším ligovém duelu proti Bohemians. Chystá se nastoupit s ochrannou karbonovou maskou.

Foto: 1. FC Slovácko

Kapitán Slovácka Michal Kadlec nastoupí k utkání s Bohemians s ochrannou maskou.

Článek

„Využil jsem ji už v roce 2012,“ připomněl Kadlec. Pro klubový web prozradil, jak na Hané ke zranění přišel. „Chystal jsem se odvrátit balon, který směřoval na zadní tyč. Střetl jsem se hlavou s jedním z domácích hráčů. Já jsem tam šel nosem, on zadní částí hlavy. Křuplo to, a když jsem viděl, že mi z nosu teče krev, vytušil jsem, že je asi zle. V pondělí na rentgenu se potvrdilo, že jde o zlomeninu,“ vylíčil.

Bývalý reprezentační obránce se octl v podobné situaci už v roce 2012 před evropským šampionátem v Polsku. „Masku jsem tehdy využil během přípravy. Odložil jsem ji až při turnaji. Naštěstí jsem ji pak nevyhodil. Teď jsem s ní v týdnu trénoval. Obličej mám naštěstí pořád stejný, takže pasuje. Úplně komfortní to pochopitelně není, avšak nijak zvlášť mě to neomezuje,“ tvrdí Kadlec.

Mistrovský zápas v podobně nepříznivých povětrnostních podmínkách, jaké byly před týdnem v Olomouci, prý předtím v dosavadní kariéře nezažil. „Možná se k tomu trochu blížilo utkání s Teplicemi, které jsme před časem hráli doma. Tenkrát to ovšem bylo podstatně odlišné v tom, že jsme se rozcvičovali za sluníčka a na suchém trávníku, avšak při nástupu bylo najednou hřiště zasněžené,“ vybavil si osmatřicetiletý stoper.

Minulou sobotu v Olomouci byla hned od začátku regulérnost terénu na hraně. „Odložily se v ten den všechny další zápasy a za mě se nemělo hrát ani na Hané. Hrozilo zranění, a tak jsme museli volit úplně jiný pohyb. Také odskok míče byl jiný. S fotbalem to nemělo moc společného. Rozhodně to nebylo pro diváky líbivé utkání,“ mínil Kadlec.

Popřál brzké uzdravení někdejšímu parťákovi ze Slovácka Janu Navrátilovi, který se zranil při rozcvičce. „Já jsem to nezaznamenal, ale kluci mi pak říkali, že Navrc opouštěl hřiště za asistence lékařů. To bylo přesně to, na co jsem narážel. Je smutné, že to došlo tak daleko. Přeju mu, aby se co nejdřív vrátil k fotbalu,“ vzkázal současnému záložníkovi Sigmy.

Přestože Kadlec poděkoval fanouškům Slovácka po duelu v Olomouci za vydatnou podporu, byl přesvědčený, že utkání blízkých soupeřů mohlo mít ještě mnohem lepší diváckou kulisu. „Narazily na sebe třetí a čtvrtý tým ligové tabulky. Za normálních okolností by asi bylo v hledišti mnohem víc lidí. Moc si ale ceníme, že naši příznivci dorazili navzdory nejistotě, zda se bude hrát, v hojném počtu. Mrzí nás jen, že jsme zápas nedotáhli do vítězného konce,“ litoval po remíze 1:1.

Se svými spoluhráči to bude chtít hradišťským fandům vynahradit v sobotním utkání s Bohemians. „Bude to naše letošní domácí rozlučka. Uděláme maximum, abychom si po závěrečném hvizdu užili společně vítěznou pozápasovou děkovačku,“ předsevzal si Kadlec.

Reklama