Hlavní obsah

Měl by se hrát fotbal, nikoli kopaná, očekává Červenka před utkáním v Liberci. Dárky nakupuje přes internet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minulý víkend nemohli nakonec doma kvůli noční sněhové vánici proti Slavii nastoupit, a tak fotbalisté Zlína věří, že jejich další ligový duel v Liberci už v sobotu odpoledne (15 h) počasí nezhatí. Trenér Ševců Bronislav Červenka očekává, že se bude hrát na solidním terénu.

Foto: FC Zlín

Kouč fotbalistů Zlína Bronislav Červenka věří před ligovým utkáním v Liberci v bodový zisk.

Článek

„Klimatické podmínky nejsou v prosinci pochopitelně zdaleka optimální, avšak podle předpovědi by nemělo dojít k žádné kalamitě. Víc sněžit bude s největší pravděpodobností až v sobotu večer. Byť se dá očekávat teplota kolem nuly, uvidí snad diváci dobrý zápas. Vždyť v Liberci mají s přípravou hřiště spoustu zkušeností. Předpokládám, že to v žádném případě nebude nějaká břečka. Měl by se hrát fotbal, nikoli kopaná,“ usmál se.

Červenka převzal moravské mužstvo koncem října po odvolaném Pavlu Vrbovi a díky pětibodovému zisku z následujících čtyř duelů ho stihl pozvednout v tabulce z posledního místa na patnáctou příčku. Pod jeho vedením Zlíňané premiérově padli až před dvěma týdny na stadionu mistrovské Sparty. „Teď potřebujeme v Liberci opět bodovat,“ má jasno před soubojem celků, které na sebe shodou okolností narazí i v únorovém čtvrtfinále MOL Cupu.

Slovan má nyní za sebou sérii pěti ligových utkání v řadě bez porážky a vyšvihl se už na osmé místo. „Libereckým se momentálně daří. Mají kvalitní a ofenzivně laděný tým se spoustou šikovných fotbalistů v čele s Kulenovičem, Tuptou, Červem či Frýdkem. Vynikají rychlým přechodem do útoku. V náročných podmínkách čekám tuhý boj o každý centimetr hřiště. Uděláme maximum, abychom byli Liberci minimálně rovnocenným soupeřem a nevraceli se s prázdnou,“ předsevzal si Červenka.

Na severu Čech se bude muset obejít bez obránce Koláře, který je po operaci kolena. Naopak Španěl González se postupně dává zdravotně dohromady a není vyloučeno, že bude k utkání v Liberci připravený.

Přestože se kvapem blíží Vánoce, sváteční atmosféra na Červenku dosud nedolehla. „Vůbec ji nevnímám. Vždyť nás po Liberci čeká ještě domácí zápas s Hradcem Králové. A my potřebujeme z obou utkání vytěžit co nejvíc. Nejen proto, abychom mohli prožít sváteční dny radostně a šťastně,“ tvrdí kouč zlínských fotbalistů.

V obchodních střediscích ho proto teď nikdo nepotká. „Na to nemám čas ani energii. Ale přes internet jsem pár dárků pod stromeček už nakoupil,“ prozradil Červenka.

Reklama

Související témata: