Hlavní obsah

Kadlec touží dovést Slovácko do evropského poháru. Během jara sdělí, zda po sezoně skončí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatím neřekl, zda po této sezoně ukončí bohatou a úspěšnou profesionální kariéru. Devětatřicetiletý kapitán fotbalistů Slovácka a bývalý reprezentační stoper Michal Kadlec tvrdí, že nyní se soustředí především na to, aby pomohl udržet na jaře svůj tým v popředí ligové tabulky. Hradišťští figurují po podzimní části nejvyšší soutěže na výtečné čtvrté příčce.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Kapitán Slovácka Michal Kadlec věří ve vítězný vstup svého týmu do jarní části první fotbalové ligy

Článek

Ta by vám na konci sezony zajistila účast v kvalifikaci Konferenční ligy. Je to lákavé probojovat se po roční pauze znovu do evropského poháru?

Jasně. V minulé sezoně jsme si zahráli v Konferenční lize dokonce základní skupinu a všem se to pochopitelně líbilo. Motivaci máme tudíž velikou. Avšak zároveň si uvědomujeme, že to vyžaduje kupu práce.

Byl byste pak zkraje příští sezony u toho na hřišti jako hráč?

To teď nechci řešit. Mojí hlavní starostí nyní je, abych byl zdravý a zvládl dobře jarní část ligy. Smlouva ve Slovácku mi poté v červnu vyprší. Uvidíme, co bude dál. Předpokládám, že se k tomu vyjádřím v průběhu jara. Bez ohledu na to mám ale radost, jak se český klubový fotbal výrazně poslední dobou zvedá. To, že tři mužstva jsou stále v pohárech ve hře, je úplná bomba. A bylo by skvělé, kdyby v příštím ročníku přispělo k vylepšení národního koeficientu opět i Slovácko. Ať už se mnou, nebo beze mě.

V zimní přípravě jste prohráli pouze s Rapidem Vídeň v utkání, o němž se spekulovalo, že ho ovlivnila sázkařská mafie…

Bylo naprosto neskutečné, co v něm sudí předvedli. Jinak se nám v přípravných duelech dařilo. Důležité teď ale bude, abychom to potvrdili v sobotu v jarní ligové premiéře proti Pardubicím.

Asi vám přišlo vhod, že jste v zimní pauze absolvovali dvě soustředění v Turecku, že?

Rozhodně. Mohli jsme trénovat i hrát na kvalitních přírodních trávnících, což je obrovské plus. Myslím, že máme za sebou povedenou přípravu. Jejím jediným negativem je bohužel vážné zranění parťáka Dana Holzera, jemuž přeju brzké uzdravení.

Největší zimní posilou Slovácka by měl být slovenský rychlík Patrik Blahút. Jak se vám jeví?

Vypadá velice dobře. Podle mého názoru je schopný naskočit hned do základní sestavy. Do mužstva bez problémů zapadl. Kéž by se mu u nás dařilo.

Co čekáte od víkendového střetnutí s Pardubicemi?

Určitě to nebude snadné utkání. Poté ale bude následovat derby ve Zlíně a duel se Spartou, což nebudou vůbec jednoduché zápasy. Takže s Pardubicemi chceme doma urvat jednoznačně tři body.

Je pro vás výhoda, že na jaře budete hostit na svém stadionu Spartu, Slavii i Plzeň?

Rozhodně. Už jsme v nedávné minulosti mnohokrát prokázali, že zejména před našimi fandy jsme schopni odehrát i s týmy z elitní ligové trojky vyrovnané partie. Uděláme maximum, abychom se v tabulce udrželi hned za nimi.

Mohou vám k tomu pomoct zkušenosti, jichž máte na rozdávání?

Bezesporu. Vždyť na podzim se stalo, že naším nejmladším fotbalistou v základní jedenáctce byl osmadvacetiletý Marek Havlík. (úsměv). Myslím ale, že se trenérovi Svědíkovi daří zapracovávat postupně do mužstva mladší hráče. V tomto směru jde Slovácko správným směrem.

Před duelem s Pardubicemi ocení představitelé hradišťského klubu záložníka Milana Petrželu za pět set odehraných střetnutí v nejvyšší soutěži. Co na jeho rekord říkáte?

Smekám klobouk. Je to úctyhodné číslo. Mám před Milanem respekt. Přeju mu, aby ještě hodně utkání přidal. Před zápasem mu v sobotu určitě zatleskáme. A věřím, že to pro nás bude potřebná vzpruha, abychom poté duel s Pardubicemi zvládli k naší spokojenosti. Moc rádi bychom naše příznivce potěšili vítězstvím.

Reklama

Související témata:
  Č. Budějovice - Bohemians dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.