Hlavní obsah

Kalabiška chválí parťáka. Rychlý gól nám pomohl, ale neuklidnil nás, tvrdí

Vítězstvím 2:0 nad Teplicemi v předehrávce 19. ligového kola prodloužili fotbalisté Slovácka sérii zápasů bez porážky v řadě na sedm. V šesti z nich bral hradišťský tým tři body. K triumfu nad Severočechy nasměroval moravský celek vedoucím gólem už v páté minutě obránce Jan Kalabiška.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Jan Kalabiška ze Slovácka, autor prvního gólu do sítě Teplic.

Článek

„Honza Kliment mě skvěle našel přesnou přihrávkou do běhu. Připravil jsem si míč ke střele. Takovým dloubákem se mně povedlo překonat teplického brankáře Čtvrtečku," libuje si spokojený Kalabiška. „Rychlá branka nám samozřejmě pomohla, ale nijak zvlášť nás neuklidnila. Na těžkém terénu se nedalo moc kombinovat, občas jsme ztráceli lehké balony. Nechali jsme se trochu zatlačit, ale naštěstí jsme soupeřovu ofenzívu eliminovali," oddechl si.

Stejně jako v předchozím domácím duelu s Českými Budějovicemi udrželo Slovácko čisté konto a v závěru, kdy už Tepličtí hráli o deseti bez vyloučeného Droehnleho, výhru potvrdilo druhou trefou. „Moc si vítězství v náročných podmínkách vážíme. Na to, jak před utkáním, a ještě i v průběhu prvního poločasu hustě sněžilo, byl ale trávník docela slušný. Za to patří velký dík všem těm chlapům, kteří se na úpravě hřiště podíleli," vzkazuje Kalabiška.

Hradišťský kouč Martin Svědík ho pochválil. „Zdůrazňoval jsem při přípravě na zápas, aby beci podpořili naši ofenzívu. Honza to splnil," cení si trenér. Souhlasí ale, že po vedoucí brance nepředvádělo jeho mužstvo dobrý fotbal. „Moc nám nefungovala osa Havlík, Sadílek, Kubala. Ve středu pole jsme ztratili až moc míčů. Prohrávali jsme situace jeden na jednoho. Až zhruba od 35. minuty jsme se zase zlepšili," přemítá.

Míní, že na výkonu jeho fotbalistů bylo trochu znát, že nemohli odehrát v minulém kole kvůli neregulérnímu terénu ligové střetnutí v Jablonci. „Neudrželi jsme tempo. Až střídající Kohůt naši hru ve druhé půli znovu rozhýbal. V defenzívě jsme si mohli počínat líp. Teplice ovšem podaly dobrý výkon, o to větší radost ze tří bodů máme. Jsme teď v určitém laufu," kvituje Svědík s povděkem, že Hradišťští dál atakují přední příčky tabulky nejvyšší soutěže.

Reklama

Související témata: