Hlavní obsah

Hr. Králové - Brno 2:1Kanonýr Řezníček nad Brnu naději, nakonec Zbrojovka padla

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Řezníček 0 : 1
43. Rada (penalta) 1 : 1
88. Vašulín 2 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Hradce Králové zvítězili v sobotním utkání 12. kola nejvyšší soutěže nad Brnem 2:1. Nováček vedl po zásahu Jakuba Řezníčka, chvíli před přestávkou však z penalty vyrovnal Jakub Rada. Votrokům zajistil tři body chvíli před koncem Daniel Vašulín. Hradec vyhrál podruhé za sebou a v neúplné tabulce je čtvrtý. Zbrojovka nebodovala potřetí v řadě a je devátá.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jakub Rada z Hradce Králové proměnil penaltu a Votroci mohli slavit.

Článek
Fotogalerie

V královéhradecké bráně se poprvé v lize objevil slovenský gólman Bajza, obvyklá jednička týmu Reichl nebyl ani mezi náhradníky. I trenér Dostálek udělal oproti minulému kolu tři změny v základní sestavě a soupeře překvapil pro Brno netypickým rozestavením se třemi stopery.

Hradec Králové byl v úvodu mírně aktivnější, do vedení šla ale Zbrojovka. Ševčík si po půlhodině naběhl na kolmý pas za obranu, předložil míč na malé vápno Řezníčkovi a zkušený útočník zakončil souhru nejproduktivnějších hráčů týmu skákavou střelou k tyči. Řezníček se šestou brankou dotáhl v ligové tabulce střelců na druhé místo, které sdílí s jabloneckým Chramostou a libereckým Van Burenem.

Východočeši si vytvořili ve zbytku úvodního dějství drtivý tlak, za celý poločas zahrávali 12 rohů a nakonec se dočkali vyrovnání. Kučera ještě po Berkovcově chybě trefil ze tří metrů jen obětavého Součka a ve dvojité šanci neuspěl ani Kubala.

Souček ale ve 42. minutě fauloval Radu a sudí Petřík po konzultaci s videorozhodčím posunul původně nařízený přímý kop až na penaltový puntík. Berkovec si na Radův pokus sáhl, míč ale vytěsnit nedokázal a královéhradecký kapitán proměnil i osmý pokutový kop v nejvyšší soutěži.

Po změně stran se hra vyrovnala a pokračovala bez vážnějších příležitostí. To změnil až v 71. minutě Kubala, kterého v samostatném úniku skvělým zákrokem vychytal Berkovec. Proti Vašulínovi už ale byl brněnský brankář bezmocný. Čtyřiadvacetiletý útočník si v 88. minutě našel za obranou propadlý míč a poslal ho od břevna do sítě. Vašulín se prosadil potřetí v ligové sezoně a po pěti utkáních. Hradec zdolal Zbrojovku po šesti soutěžních zápasech.

12. kolo první fotbalové ligy (hráno v Mladé Boleslavi):
FC Hradec Králové - Zbrojovka Brno 2:1 (1:1)
Branky: 43. Rada z pen., 88. Vašulín - 29. Řezníček. Rozhodčí: Petřík - Kubr, Pečenka - Berka (video). ŽK: Kodeš, Leibl (oba Hradec Králové). Diváci: 801.
Hradec Králové: Bajza - Klíma, Čihák, Leibl (46. O. Ševčík) - Gabriel, Rada, Kodeš, Kučera, Harazim - Kubala (87. Matěj Koubek), Vašulín (90.+5 Dvořák). Trenér: Miroslav Koubek.
Brno: Berkovec - Šural, Endl, Štěrba (46. Hlavica) - Matejov (90. Hladík), Texl, Souček, Granečný (90. Alli) - Falta (76. Fousek), M. Ševčík (63. Pachlopník) - Řezníček. Trenér: Dostálek.

Reklama