Hlavní obsah

Kanonýr Slavie žhavým přestupním zbožím. Stálo by to za zvážení, přemítá expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Forma z říše snů. Slávistický útočník Václav Jurečka byl v závěru sezony jako utržený ze řetězu. V ligovém finiši sázel jednu branku za druhou a na poslední chvíli vyhrál střelecké dostihy české nejvyšší fotbalové soutěže. Dohromady se prosadil dvacetkrát a jeho formu pochopitelně monitorují evropské celky. „Turečtí novináři začínají spekulovat, že by ho mohl chtít Trabzonspor,“ připomíná jednoho z možných zájemců Zdeněk Folprecht, host fotbalového pořadu Přímák od Sport.cz.

Václav Jurečka ve fantastické formě, příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Osmadvacetiletý Jurečka se zejména v jarní části sezony proměnil do role tahouna týmu a pro Slavii se stal nepostradatelným. Dokonce se mu povedlo překonat i počin z minulé sezony, během které v dresu Slovácka nasázel 17 branek. Letos si polepšil o tři trefy a ovládl tabulku střelců Fortuna ligy. „Nečekal jsem, že by to mohl překonat," přiznává bývalý prvoligový fotbalista Folprecht.

Na ofenzivní řádění to ovšem dlouhou dobu nevypadalo. Vytáhlý forvard se zkraje sezony dával zdravotně dohromady a horko těžko se pokoušel nastálo proniknout do základní sestavy. „Je to typ útočníka, kterého má Trpišovský rád. Pracovitý fotbalista. To je největší předpoklad, jak se prosadit do sestavy," vysvětluje dvaatřicetiletý expert.

Odejde kanonýr Řezníček z Brna, příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Skvostný byl především závěr soutěže, kdy Jurečka z pěti zápasů vstřelil dvanáct branek. „Když má někdo průměr gólu na zápas, tak je to něco. Například Messi či Lewandowski mají přes gól na zápas. Trenér Trpišovský říkal, že Jurečku chtěl krotit, aby nepřišli nějací zájemci," usmívá se někdejší mládežnický reprezentant Folprecht a dodává. „Turečtí novináři už začínají spekulovat," připomíná možný zájem ze strany Trabzonsporu.

Je tedy ve hře letní odchod do jiné destinace? „Dokážu si představit, že přijde Trabzonspor a Slavii nabídne relativně slušné peníze, ale ne už moc velké, protože Jurečka už není žádný mladý zajíc. Dají mu třeba 3x tolik. A pokud by taková nabídka skutečně přišla, tak by to možná stálo za zvážení. Už se to totiž nemusí opakovat," říká svůj pohled na věc Folprecht, který v kariéře okusil štace například na Kypru či Ázerbájdžánu.

Jurečka může být i žhavým „zbožím" pro reprezentačního trenéra Jaroslava Šilhavého. Český výběr totiž již 17. června čeká další kvalifikační duel o EURO 2024 proti Faerským ostrovům. „Nabízí se, že by mohl být na place od první minuty. Jednak kvůli formě, ale také s ohledem na zranění našeho nejlepšího útočníka Schicka. Hložek může hrát na jiné pozici, takže by mohli hrát oba," přemítá fotbalový expert Sport.cz Jan Malý.

Reklama

Související témata: