Hlavní obsah

Řezníček nebude mít o nabídky z ligy nouzi. Zavolá Slovácko? Kromě TOP trojky by se prý hodil všem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pád do druhé ligy bolí celé fotbalové Brno. Největší jizvu na srdci má ale nejspíš Jakub Řezníček, který dal v uplynulé sezoně devatenáct branek. Nakonec ale sestupu Zbrojovky nezabránil, nestal se ani králem střelců. Zdeněk Folprecht, bývalý prvoligový fotbalista se v pořadu Přímák na Sport.cz zamýšlí, zda by měl šestatřicetiletý snajpr z Brna odejít a hrát nejvyšší soutěž. „O nabídky mít myslím nouzi mít nebude, a když přijde nějaká atraktivní, třeba ze Slovácka, které útočníka potřebuje, tak bych neváhal a šel," říká Folprecht.

Odejde kanonýr Řezníček z Brna, příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Tak jednoduché to ale nejspíš nebude, protože Řezníček má ještě v Brně smlouvu. O tom, že jeho gólové manévry ale vzbudily pozornost, ale také není třeba pochybovat. „Když se podívám napříč ligou, tak třeba Slovácko potřebuje útočníka jako sůl, nebo Pardubice. Najdu čtyři pět týmů, co by ho z fleku braly," domnívá se expert ve studiu Sport.cz.

Folprecht přiznává, že od začátku sezony vnímal, že Řezníček sype soupeřům góly. „Ale já viděl jen záznamy, tak jsem si říkal, no jo, dostal balon do vápna, byl na správném místě a dal gól. V hlavě jsem měl, že je to hráč do boxu, co si najde míč a dá gól," líčí bývalý prvoligový fotbalista.

Fotbalový pořad PŘÍMÁK se Zdeňkem FolprechtemVideo: Sport.cz

Když pak viděl šestatřicetiletého střelce na Letné při souboji se Spartou, tak jen zíral. „Překvapilo mě, jak dobře je na tom pohybově. Presoval, makal. Kromě nejlepší trojky by ho asi měly rády všechny kluby. Myslím, že pro něj, když dal devatenáct gólů, není cesta hrát druhou ligu," vidí expert Řezníčka dál v nejvyšší soutěži.

Foto: fczbrno.cz

Jakub Řezníček prodloužil v Brně smlouvu do června 2025.

Dokáže pochopit, že hráči nejspíš na Brnu záleží, ale také může být na Zbrojovku trochu naštvaný. „On dřel, ale vedení nepřivedlo takové hráče, aby se soutěž zachránila. Taky si může říct, ty jo, my jsme sestoupili a já to ještě na stará kolena táhl devatenácti góly. Takže já být v jeho roli, kdyby přišla atraktivní nabídka, jako třeba ze Slovácka, tak bych šel."

Reklama