Hlavní obsah

Karviná doma nadále rozdává. Je to pro nás další rána, štvalo Zorvana

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvakrát fotbalisté Karviné nad Českými Budějovicemi vedli, druhou výhru v sezóně přesto nepřidali. Jejich naděje udržet ligu jsou po šesté domácí remíze 2:2 zase o kus menší.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Filip Zorvan z Karviné a Ondřej Mihálik z Českých Budějovic.

Článek

Slezané nedokázali doma vyhrát ani na dvanáctý pokus a na předposlední Pardubice, které mají odložený duel 21. kola v Liberci k dobru, ztrácejí propastných devět bodů. „Skvěle zareagujeme na vyrovnání, okamžitě dáme druhý gól, přesto to je málo. Je to pro nás další rána," litoval střelec druhé karvinské branky Filip Zorvan.

Zimní posila z Příbrami byl proti Českým Budějovicím hodně vidět. Povedený výkon korunoval gólem hlavou, kterým domácí podruhé strhli vedení na svou stranu. „Já se do takových situací tlačím hlavou docela dost. I na tréninku. Hodně práce tam odvedl Papa (Michal Papadopulos), který na sebe natáhl stopery. A když jsem se dostal před Skovajsku, měl jsem to po skvělém centru snazší," popisoval Zorvan.

Vedení přesto Karvinští už poněkolikáté v sezoně v závěru utkání neudrželi. „Jsem tady čtvrtý zápas a podruhé dostaneme na konci vyrovnávací branku. Doma se nám to stalo i s Jabloncem. Dneska to byla ale opravdu smůla, protože si nemyslím, že bychom u té druhé branky udělali něco špatně. Byl to opravdu nechytatelný granát," ocenil Zorvan ránu hostujícího kapitána Martina Králíka, který se v 80. minutě po odvráceném rohu opřel do rány z dálky a míč poslal přesně k tyči, ovšem mimo dosah domácího brankáře Pavola Bajzy.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Eldar Šehič z Karviné, Davit Kobouri z Karviné, Mick van Buren z Českých Budějovic.

„Dvakrát doma vedeme a nevyhrajeme. Asi musíme příště dát góly nejméně tři, nebo já nevím," přemítal 25letý Zorvan. „Přitom to byl dobrý zápas z naší strany. Mělo to tempo, které se na takových terénech moc nevidí. O to víc tahle ztráta mrzí. Fakt chybělo jedno přikloněné štěstí, nebo lepší dohrání situace vepředu."

Karvinští se s jedinou výhrou (1:0 na Slavii) krčí na posledním místě tabulky. „Stáhli jsme to o bodík. Na Pardubice máme ztrátu devět bodů. To jsou tři výhry, ty nám ale chybí. Bylo to o tom, zda přidáme třetí gól, nebo dostaneme. My ho nedali a pak přišla možná životní trefa Králíka, který to trefí takovým způsobem, že to nejde chytit," krčil rameny trenér Karviné Bohumil Páník.

Tým nekáral. „Kluci odvedli plno práce, poctivě běhali, snažili se soupeři vyrovnat. Podařilo se jim to, ukázali jeden z nejlepších výkonů doma, přesto to na výhru nestačilo. Hned v první minutě měl Durosinmi velkou šanci. Kdyby ji proměnil, mohl ten zápas vypadat úplně jinak. V závěru nám ovšem chybělo trochu více odvahy. Qose místo střely na šestnáctce zasekává. Tam je třeba vystřelit. Může to někdo tečovat, projít někde mezi nohami, na to se špatně reaguje," poukázal Páník.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články