Hlavní obsah

Slavia smetla Hradec a jde znovu do čela. Sparta si poradila se Zlínem, Karviná bere jen bod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Čtyři utkání 23. kola Fortuna ligy měla na programu nejvyšší česká fotbalová soutěž. Na sobotní vysokou výhru Plzně nad Pardubicemi (4:0) odpověděla pražská Slavia, která smetla Hradec Králové 5:1 a vrátila na první příčku tabulky. V dalších duelech poslední Karviná remizovala s Českými Budějovicemi 2:2 a Olomouc hrála bez branek s Teplicemi. V posledním nedělním duelu nezaváhala ani Sparta, která si poradila doma se Zlínem 2:0.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Stanislav Tecl a autor prvního gólu Jakub Hromada ze Slavie se radují.

Článek
Fotogalerie

Třicet minut a bylo po zápase. Slavia měla v Mladé Boleslavi, kde hraje své domácí zápasy Hradec Králové, drtivý nástup. Hromada, Lingr a po obrovské chybě domácího gólmana Fendricha Tecl zajistili úřadujícím mistrům pohodlné vedení po 22 minutách 3:0.

O osm minut později překonal Vízka, který po třetí brance vystřídal Fendricha, znovu Tecl a Slavia šla do kabin za rozhodnutého stavu 4:0. Ve druhém poločase zvýšil svou druhou brankou na 5:0 Lingr, Hradec se v nastavení dočkal aspoň čestného úspěchu, když se prosadil Rybička a uzavřel skóre na konečných 5:1 pro Slavii.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Slavie se radují z třetího gólu.

Karviná náskok neudržela

O naději na záchranu bojovali fotbalisté poslední Karviné s Českými Budějovicemi a první poločas jim vyšel lépe. V předposlední minutě se přesnou střelou z hranice vápna prosadil Bartošák. O vyrovnání se čtyři minuty po začátku druhé půle postaral českobudějovický Škoda, který parádní ranou nedal domácímu Bajzaovi šanci.

Prakticky z protiútoku si však Karvinští vzali náskok zpět, když se hlavičkou prosadil Zorvan. I druhý gól Jihočechů byl parádní, postaral se o něj Králik, který ranou z dálky srovnal stav na konečných 2:2.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Pavel Novák z Českých Budějovic, Rafiu Durosinmi z Karviné.

Olomouc pálila šance, s Teplicemi remizovala

Utkání mezi Olomoucí a Teplicemi příliš šancí v prvním poločase nenabídlo. Možnost poslat domácí do vedení měl v 21. minutě Gonzalez, ale Grigar v hostující brance byl pozorný. Teplický gólman se předvedl i v poslední minutě první půle, když v obrovské šanci zneškodnil Chytilovu šanci.

Ani druhý poločas žádnou hezkou fotbalovou podívanou nenabídl. Otevřít skóre mohl v 50. minutě domácí Daněk, ale opět narazil na výborně chytajícího Grygara. V zápase tak branka nepadla, za bezbrankovou remízu si oba týmy odvezly po bodu.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Brankář Tomáš Grigar z Teplic.

Sparta si poradila se Zlínem

Zápas Sparty se Zlínem přinesl od prvních minut napínavou podívanou. Už ve 3. minutě nařídil rozhodčí Machálek po zákroku domácího Holce na Vukadinoviče penaltu, po shlédnutí videa však pokutový kop odvolal a srbskému útočníkovi dal za nafilmovaný pád žlutou kartu. V osmé minutě se do první velké šance dostali Pražané, ale Haraslínův pokus zneškodnil Rakovan. Když neuspěl se svou střelou v 11. minutě ani Karabec, mohl hosty poslat do vedení opět Vukadinovič, jeho ránu na bližší tyč ale výborným zákrokem vytěsnil sparťanský gólman.

Sparta se tak vedení dočkala na začátku druhého poločasu, kdy střelou po zemi k tyči překonal Rakovana Čvančara. Hosté mohli vyrovnat o osm minut později, ale parádní Drameho pokus vytáhl ještě lepším zákrokem Holec. V 83. minutě nařídil hlavní rozhodčí po zákroku na Hložka pokutový kop tentokrát pro Spartu, ale i ten po zhlédnutí videa pro předchozí ruku odvolal. Letenští se však druhé branky dočkali o pět minut později, kdy se po centru Minčeva prosadil Pešek a uzavřel skóre na konečných 2:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Haraslín ze Sparty

Program 23. ligového kola:
Sobota
Bohemians - Ostrava 0:2
Slovácko - Mladá Boleslav 2:1
Liberec - Jablonec 1:1
Plzeň - Pardubice 4:0
Neděle
Olomouc - Teplice 0:0
Karviná - České Budějovice 2:2
Branky: 44. Bartošák, 50. Zorvan - 49. Škoda, 80. Králik
Hradec Králové - Slavia 1:5
Branky: 90. Rybička - 2. Hromada, 12. a 71. Lingr, 22. a 30. Tecl
Sparta - Zlín 2:0
Branka: 47. Čvančara, 87. Pešek

Reklama

Související témata: