Hlavní obsah

Karviná doma v devíti ztratila, nepomohl ani Jablonec. Jde to proti nám, povzdychl si Páník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velmi špatně rozehráli skupinu o záchranu fotbalisté Karviné. Doma se Zlínem jen remizovali 1:1, navíc nejméně pro další utkání přišli o vyloučené Rajmunda Mikuše a Filipa Zorvana. Zatímco Zlín už po remíze přímo sestoupit nemůže, Karvinské naděje ligu udržet jsou zase o kus vzdálenější.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Marco De Paula Medeiros, vyloučený Filip Zorvan z Karviné a hlavní rozhodčí Ondřej Berka.

Článek

Obě červené karty vytáhl rozhodčí Ondřej Berka až po intervenci kolegy Jana Petříka u VARu. Poprvé sáhl Berka do zadní kapsy v 70. minutě, kdy se na popud kolegy u videa odskočil mrknout na monitor a svůj původní žlutý výrok po skluzu Mikuše na Róberta Matejova změnil na červený.

„Hasil rychlý brejk, vůbec k té situaci ale nemělo dojít, protože předtím se u půlící čáry odehrála stejná situace, ve které Matejov trefil Zorvana ve skluzu do lýtka," poukazoval střelec karvinského gólu Lukáš Bartošák na nejednotný metr sudího Berky.

„Zlín měl jít do deseti a zápas se mohl vyvíjet úplně jinak. Sudí se nešel ani podívat a tvrdil, že tam nebyla taková intenzita. Po zápase ale klukům řekl, že to asi červená byla," krčil rameny Bartošák. „Sudí asi v tu chvíli Roba (Matějova) ušetřil. To stejné se pak stalo v závěru na domácí straně," poukázal zlínský Antonín Fantiš na tvrdý šlapák Lukáše Čmelíka, po němž uviděl slovenský záložník jen žlutou kartu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Karviné Bohumil Páník.

V devíti hráčích ještě domácí věřili, že na vyrovnávací trefu Bartošáka navážou vítěznou brankou, strčení Zorvana do Jakuba Janetzkého v 85. minutě, po kterém musel domácí hráč předčasně ze hřiště, už naději na zvrat odvála. I tuto situaci sudí Berka vyhodnotil jako diskvalifikující pro další průběh utkání až po shlédnutí videa.

„Takhle se hráč na hřišti nemůže chovat. I když u Filipa bych takovou reakci čekal ze všech nejméně. Je to hodný kluk, perfektní do kabiny, srandista," štvalo karvinského trenéra Bohumila Páníka.

„Kluci dřeli, bojovali, nemám jim co vyčíst. Bez jednoho hráče to ještě šlo, ale bez dvou už jsme se jen těžko mohli gólově prosadit. To by se to tam muselo nějak náhodně odrazit. Jde to proti nám. Zase jsme dostali nádherný gól, už se to pomalu stává tradicí. Vakho (Čanturišvili) pošle takovou střelu třistakrát mimo, nebo do tyče, proti nám dá první gól v lize. Do toho namočený Jablonec doma prohraje s Pardubicemi, soupeři nám tím odskočí a záchrana je zase o kousek dál," povzdychl si Páník.

Reklama

Související témata: