Hlavní obsah

Karviná - Pardubice 2:1Slezané slaví první výhru v Tipsport lize, soupeři nepomohl ani sparťan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté Karviné porazili po obratu v přípravném utkání Pardubice 2:1 a v Tipsport lize poprvé zvítězili. Naopak Východočeši prohráli v turnaji i ve druhém duelu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Karviné Petr Bolek.

Článek

Pardubice se ujaly vedení v 51. minutě poté, co si dal obránce Stropek vlastní gól. Karviná, která do druhého poločasu nastoupila v kompletně odlišné sestavě, ale skóre otočila. Nejprve vyrovnal nigerijský záložník Durosinmi a poté rozhodl polský útočník Zych.

"Pro nás je to po dlouhé době bez vítězství důležitý výsledek. Bylo to i vidět na tvářích hráčů, když šli ze hřiště. Potěšilo mě také, že jsme se po vlastním gólu nesložili a zápas dokázali otočit. V první půli jsme nebyli tak důrazní jako po změně stran. To jsme byli agresivnější a lepší," cituje klubový web trenéra Bohumila Páníka. Karvinští na podzim v 19 kolech první ligy jako jediní nezvítězili a jsou poslední.

"Stále jsme ve stadiu zkoušení. Výsledek se nám pochopitelně nelíbí, ale náš výkon byl lepší než v minulém utkání. Měli jsme dobré pasáže, bohužel jsme prohráli po gólu, kterému předcházela individuální chyba," hodnotí pardubický kouč Jiří Krejčí, který je kvůli chybějící licenci oficiálně veden jako asistent.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Novotný ze Sparty Praha během utkání s Opavou.

V pardubické sestavě měli premiéru záložníci Kissiedou, Ryayn a útočník Novotný.

Právě 23letý Ondřej Novotný je dalším testovaným hráčem. Jeho mateřským klubem je pražská Sparta. V letenském klubu začínal v devíti letech, prošel všemi mládežnickými kategoriemi, včetně reprezentací U18 a U19. Po přechodu do dospělých kategorií hrál na hostování ve Vlašimi, slovenském Ružomberku a od loňského léta se připojil ke kádru Slovanu Liberec.

V první lize má čtyři starty, gól zatím nevstřelil. Ve středu se hlásil na Vinici a začal tak jeho test na východě Čech.

Zimní fotbalová Tipsport liga:
Skupina C (Ostrava):
MFK Karviná - FK Pardubice 2:1 (0:0)
Branky: 58. Durosinmi, 80. Zych - 51. vlastní Stropek.
Karviná - I. poločas: Bajza - Sanneh, Buchta, Uzelac, Šehič - Želizko, Qose - Čmelík, Holík, Chvěja - Papadopulos.
II. poločas: Ciupa - Mikuš, Stropek, Kobouri, Bartošák - Jursa, Teplan - Vlachovský, Zych, Sinjavskij - Durosinmi. Trenér: Páník.
Pardubice: Boháč - Kostka (46. Halász), Hranáč (46. Čihák), Toml (46. Opluštil), Cadu - Tischler, Rayan (46. Čelůstka), Jirásek (46. Lupač), Kissiedu, Rezek (46. I Sang-hjok) - O. Novotný (46. Matějka). Trenér: J. Novotný.

Reklama

Související témata: