Hlavní obsah

Karviná vyřešila brankářský rébus. Zůstává Le Giang

Karviná

Nečekaný problém měla Karviná před startem jarní části HET ligy mezi tyčemi. Předpokládaná jednička Martin Berkovec se dává dohromady po zranění a s týmem ani neodcestoval na soustředění na Kypr. Karviné nevyšel ani příchod Jana Laštůvky ze Slavie Praha. Zkušený gólman dal před návratem domů přednost nabídce Baníku Ostrava, a tak museli v Karviné vyřešit problém s brankáři jinak.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Brankář Patrik Le Giang zůstává v Karviné.

Článek

Před pár dny se domluvili na příchodu slovenského gólmana Martina Krnáče, který na podzim působil v maďarském klubu Mezőkövesd-Zsóry SE a do zdárného konce dospělo i jednání s druholigovou Vlašimí o prodloužení hostování Patrika Le Gainga. Slovenský brankář, kterému na konci ledna v Karviné končilo hostování, bude nově ve Slezsku pokračovat minimálně do konce tohoto soutěžního ročníku.

„Jsem opravdu velmi rád. Odchytal jsem v Karviné na podzim pět zápasů, za které jsem velmi šťastný. Hodně mi to dalo a věřím, že svými výkony týmu pomůžu a všichni společně zvládneme jarní část tak, aby se tady i v další sezóně hrála nejvyšší soutěž," řekl Le Giang, který je nyní s týmem na soustředění na Kypru.

Pětadvacetiletý slovenský gólman s vietnamskými kořeny přišel do Karviné v létě na půlroční hostování z Vlašimi a měl krýt záda zkušenějšímu Martinu Berkovcovi. Při zranění ostřílenějšího spoluhráče za něj zaskočil při své povedené prvoligové premiéře. Proto v Karviné velmi stáli o jeho setrvání. „Jednání jsme vedli od konce podzimní části. Trochu se to táhlo, ale nakonec všechno dobře dopadlo a Patrika jsme získali na hostování s opcí," prohlásil sportovní ředitel MFK Karviná Lubomír Vlk.

Reklama

Související témata: