Hlavní obsah

Karviné má z posledního místa pomoct trio posil z Baníku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trio z Baníku Ostrava a brankář Pavol Bajza ze Slovácka by měli pomoct na jaře zvládnout téměř nemožnou záchranářskou misi v Karviné. Na prvním srazu zimní přípravy se trenérovi Bohumilu Páníkovi hlásili ostravští fotbalisté Adam Jánoš s Ondřejem Chvějou, v úterý by se měl do přípravy posledního týmu Fortuna Ligy zapojit také Muhammed Sanneh.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Fotbalisté Karviné zahájili zimní přípravu. Zleva Lukáš Bartošák, Petr Buchta, Michal Papadopulos, Antonín Křapka, Martin Šindelář, Adam Jánoš.

Článek

„Adamovi na jeho pozici v Baníku vyrostla konkurence, která ho nepustila na hřiště. Ale na ligu stále má a měl by ji hrát, takže logicky šel do klubu, kde by měl mít větší vytížení. A podobně je to také u zbylých dvou. Mo (Sanneh) už nějakých osm měsíců ligu nehrál, potřebujeme, aby nám ukázal kvalitu i s výhledem na léto. Zaslouží si hrát. Karviné v její situaci všichni tři pomůžou. Je to výhodné pro všechny," osvětluje trenér Baníku Ostrava Ondřej Smetana pohyb ve slezských klubech.

Zároveň odmítl, že by opačným směrem měl jít stoper Eduardo Santos. „Tímto směrem se neubíráme, chceme jít jinou cestou," uvedl Smetana a dodal, že Baník by rád ze slovenského Ružomberku přivedl obránce Alexandra Mojžíše.

Také Karvinští se poohlížejí po dalším posílení. „Bezesporu musejí přijít posily, to je úplně jasné. Potřebujeme na každý post minimálně jednoho hráče," řekl klubovému webu sportovní manažer MFK Karviná Lubomír Vlk.

V Karviné ale zároveň kádr i čistí. Matěje Juráska si stáhla z hostování pražská Slavia, brankář Petr Bolek a středopolař Aleš Nešický dostali od vedení povolení hledat si nové angažmá. Do přípravy nezasáhnou, alespoň do její velké části ani dlouhodobě zranění Rafael Tavares s Danielem Bartlem, kteří jsou v rekonvalescenci.

O setrvání v ligovém týmu se naopak budou pokoušet navrátilci z hostování Ivan Zhelizko (lotyšská Valmeira) a Martin Vlachovský (Prostějov).

První přípravné utkání sehraje Karviná ve čtvrtek v Ostravě v rámci Zimní ligy proti Baníku Ostrava. Herní kvalitu pak budou Slezané nabírat na soustředění v tureckém Beleku, kde si zahrají s týmy z nejvyšších soutěží Srbska a Ukrajiny. Nejprve proti Spartaku Subotica a den před odletem s Veres-Rivne.

Zápas proti ukrajinskému soupeři bude zároveň generálkou před startem jarní části, která je naplánována na 5. a 6. února. Karvinští hrají v Praze s mistrovskou Slavií.

Reklama

Související témata: