Hlavní obsah

Kdo místo Vrby? Hlavním kandidátem na trenéra Baníku má být Hapal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vytoužená mise trenéra Pavla Vrby v Baníku Ostrava skončila předčasně a neúspěchem, klub nyní hledá náhradu. Podle informací Sport.cz oslovil Pavla Hapala. Není to překvapivé, na druhou stranu ale pikantní. Hapala měl majitel Baníku Václav Brabec vybraného už v květnu, nakonec ale zvolil Vrbu po jeho konci ve Spartě.

Hapal za Vrbu? Asi je to logický krok. Pasáž z Přímáku.Video: Sport.cz

 
Článek

Po minulé sezoně chybělo jen málo, aby se stal Pavel Hapal novým koučem Baníku Ostrava. „Měl jsem do Baníku hodně blízko, na druhou stranu je třeba to respektovat. Majitel klubu plus vedení se rozhodlo prakticky hned po uvolnění Pavla Vrby ho angažovat," vyprávěl třiapadesátiletý stratég v červnu v Kroměříži.

Chápal, že v Ostravě dali přednost kouči, který měl ke klubu vztah a o němž už delší čas pokukovali. „Jejich rozhodnutí mi samozřejmě dalo i logiku, protože ho chtěli už před nějakou dobou. Tím, že se Pavel uvolnil, šlo moje angažmá stranou. Já to respektuju. Pro fanouška Baníku je Pavel určitě větší osobností, než jsem já. I když jsem taky rok v klubu působil," podotkl Hapal s odkazem na své angažmá v Baníku v sezoně 2005/2006.

Zůstal bez angažmá, je stále volný. A po náhlém konci Vrby v Baníku, jenž nenaplnil ambice a po jedenácti kolech zaparkoval s mužstvem s jedenácti body na čtrnáctém místě v ligové tabulce, je zase na forhontu. Vedení ostravského klubu, kam před pár dny přibyl slavný bývalý brankář Luděk Mikloško, by mělo podle informací Sport.cz Hapala s nabídkou spolupráce oslovit.

Přímák s Pavlem Hapalem.Video: Sport.cz

Je otázkou, jak bývalý kouč slovenské reprezentace i tamní jednadvacítky, Sparty, Zaglebie Lubin, Žiliny, Nitry, Mladé Boleslavi, Opavy nebo Zlína zareaguje. Chuť do trénování má.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.