Hlavní obsah

Vrba končí. Baníku došla trpělivost

Další nepříliš povedený zápas v Liberci byl posledním v Baníku pro fotbalového trenéra Pavla Vrbu. Po bezbrankové remíze byl zkušený kouč od ligového týmu odvolán. „Trenér Pavel Vrba v Baníku Ostrava končí. Po utkání v Liberci se obě strany dohodly na předčasném rozvázání vzájemné spolupráce. Vedením mužstva jsou dočasně pověřeni asistenti David Oulehla a Jan Baránek," stojí v klubovém prohlášení.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bývalý trenér Baníku Ostrava Pavel Vrba.

Článek

„Situace je taková, jaká je. Po jedenácti kolech jsme na čtrnáctém místě tabulky, našim představám neodpovídají ani výsledky, ani výkony," uvedl Luděk Mikloško, nový šéf sportovního úseku Baníku.

Baník pod vedením Pavla Vrby dokázal vyhrát pouze dvě ligová utkání z jedenácti. S velkými problémy postoupil ze 2. kola MOL Cupu až na pokutové kopy přes třetiligovou Kroměříž. Tým se navíc prezentoval výkony, které neodpovídaly předsezonním očekáváním.

„Je na nás, abychom si přiznali nejen tento fakt, ale i celkový současný stav, v jakém se A-tým nachází. Dospěli jsme k názoru, že toto řešení je nyní nejlepším možným pro obě strany. Samozřejmě jsme si to představovali jinak a věřili jsme v dlouhodobou úspěšnou spolupráci, ale fotbal už je v některých věcech takový, nevyzpytatelný a během několika týdnů se může všechno změnit," dodal Václav Brabec, majitel Baníku Ostrava.

Reklama

Související témata: