Hlavní obsah

Kéž by chodilo víc diváků, přejí si Ostravští

Ostrava

Bojkot domácích zápasů tvrdým jádrem fanoušků fotbalového Baníku trvá. Ti, co na zápas s Mladou Boleslaví přišli, se rozprostřeli po obou dlouhých tribunách krásné moderní arény, která má skvělou akustiku, takže byli pořádně slyšet.

Foto: Adolf Horsinka, ČTK

Zleva Filip Kaša z Baníku a Milan Baroš z Mladé Boleslavi.

Článek

Dokonce byly vidět i šály a zazněla hymna „Baníčku, my jsme s tebou". Ale také: „Šafarčíku, táhni z Baníku!". Inu, majitel klubu Petr Šafarčík je nemilován, ať Baník hraje v Moravské Ostravě, nebo sídlil na slavných Bazalech ve Slezské. A je to navíc „Prajzák", tedy žije na Hlučínsku.

Na zápas přišlo 6091 diváků, takže patnáctitisícový městský stadión byl poloprázdný. Přitom šlo o první domácí zápas Baníku v nové sezóně, byť ne na Bazalech, ale v mnohými baníkovci nemilovaných Vítkovicích.

Navíc přijela Mladá Boleslav s Milanem Barošem, který sice nebyl v základní sestavě, skoro celý první poločas se rozcvičoval vedle tartanové dráhy a nikdo si ho nevšímal... Když ale přišel na začátku druhé půle na hřiště, přivítal ho skandovaný potlesk vstoje a oslavné: „Milan Baroš!"

Nám se tu líbí, říká Frydrych

Jinak byla atmosféra chvílemi až komorní, když ale dal Francis Narh hostům gól a za necelou čtvrthodinu pak přidal druhý, zněl aplaus a oslavný křik skoro mohutněji než na plných Bazalech.

Zvláštní byl pohled za obě branky. V oploceném sektoru, kde měl být kotel domácích, seděl jeden mladý pár, jeden starší pár a jeden osamělý jedinec. V protilehlém sektoru za druhou branku bylo dvanáct mladoboleslavských „apoštolů" s bubnem.

Atmosféře ale prospělo, že cestu do Vítkovic nenašli polští chuligáni. Fanoušci, kteří přišli, byli slušní a dobrou hru dokázali ocenit. Když sborově spustili: „Baník! Baník!", bylo to slyšet hodně daleko. „Atmosféra byla dobrá, nám se tu líbí. Kéž by si cestu na vítkovický stadión našlo ještě víc fanoušků," přál si kapitán Baníku Michal Frydrych.

Reklama

  Č. Budějovice - Bohemians dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.