Hlavní obsah

Klidně bych nulu vyměnil za vítězství, přemítal Bičík po hvězdném představení v Teplicích

Teplice

Byl hvězdou zápasu. Brankář pražské Sparty David Bičík při sobotním šlágru nejvyšší fotbalové soutěže na hřišti Teplic doslova čaroval. V průběhu bitvy se Severočechy předvedl několik fantastických zákroků, díky nimž udržel čisté konto a tudíž i šanci Pražanů na bodový zisk. A protože jeho spoluhráči ani přes zlepšený výkon po přestávce nedokázali skórovat, měl výkon třiatřicetiletého gólmana hodnotu bodu. „Raději bych měl tři body než čisté konto," přiznal po bezbrankové remíze.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský brankář David Bičík během tréninku před Superpohárem s Plzní.

Článek
Fotogalerie

Opouštíte Teplice tedy hodně rozmrzelý?

V prvním poločase byli určitě lepší domácí. Po přestávce jsme převzali režii zápasu my, měli jsme několik šancí, ale bod je spravedlivý.

Teplice dosud jako jediný tým v nejvyšší soutěži neprohrály. Pyšní se právem takovou bilancí?

Určitě. Teplice na nás byly dobře připravené a změnily i tradiční rozestavení, velmi dobře nás napadaly. Pro naše stopery byl zápas hodně náročný, protože jakmile dostali míč, byli pod tlakem. Do přestávky nám rozhodně chyběla lepší rozehra. Až v druhém poločase se vše v našem podání zlepšilo.

Při souboji s Teplicemi vám chyběli Holek, Hušbauer a Vácha, tedy tři hráči základní sestavy. Šlo o výrazné oslabení, které ovlivnilo vaši hru?

Mají více zkušeností, než kluci, kteří nastoupili. Ale nechci řešit, jestli bychom s nimi na hřišti byli lepší. Myslím, že hráči na jejich postech předvedli velmi dobré výkony.

Když vezmete duel z osobního pohledu, šlo o nejlepší výkon po letním návratu do Sparty?

Zřejmě ano, něco jsem chytil. I když ve Zwolle při předkole Evropské ligy jsem měl asi ještě více zákroků. V defenzivě se nám dařilo. Udělali jsme sice pár chyb, z čehož vyplynuly šance Teplic, ale čisté konto je fajn.

Předvedl jste několik skvostných zákroků. Kterého si ceníte nejvíce?

Asi okamžiku v prvním poločase, když šel Matula do skluzu po rohovém kopu Vůcha na zadní tyči. Byla klika, že míč mu zůstal mezi nohama a já jsem se stačil před jeho dorážkou přesunout od přední tyče. Po přestávce měl Litsingi nebezpečnou skrytou střelou, neviděl jsem balón a reagoval jsem pozdě, ale naštěstí jsem balón vyrazil. Nůžky Mahmutoviče v závěru jsem měl pod kontrolou, on nemohl dělat nic jiného, protože se mu míč hodně zvedl. Těžko si jej mohl posouvat do strany. Navíc netrefil balón ideálně. To nebyl těžký zákrok.

Po vítězství nad Jabloncem před reprezentační přestávkou jste si připsal druhé čisté konto v řadě. Cítíte velkou formu?

Vždy lze něco zlepšit. Až budu mít nuly a budeme vyhrávat, bude situace ideální. Čisté konto je pro brankáře a vlastně i celý tým dobré, ale hraje se na body. Když vyhrajeme a nebudu mít nulu, nebudu se zlobit.

Jak velké povzbuzení představuje bod z Teplic pro čtvrteční duel Evropské ligy v Neapoli?

Doufám, že jsme se dobře naladili. Dosud jsme se koncentrovali jen na Teplice, vůbec jsme Evropskou ligu neřešili. Až v pondělí se začneme připravovat na Neapol. Já se moc těším. Půjde o velký zážitek. Ještě, kdybychom tak v Itálii uspěli. Nula z Neapole by se cenila. Tam bych bezbrankový výsledek bral.

Reklama

Související témata: