Hlavní obsah

Klokani si v nouzi vypůjčili gólmana ze Sparty

Praha

Náhradu našli nedaleko. K fotbalistům Bohemians 1905 se v přípravě připojil brankář Hugo Jan Bačkovský. Vršovický celek si dvacetiletého gólmana vyhlédl jako náhradu za dlouhodobě zraněného Romana Valeše a jedná se Spartou o jeho příchodu. Podle klubového webu půjde pravděpodobně o hostování. Na ně zamířil do Ústí nad Labem mladý útočník Matěj Koubek.

Foto: bohemians.cz

Klokani si ze Sparty vypůjčili mladého brankáře, Hugo Jan Bačkovský už s nimi trénuje.

Článek

Bačkovský poslední dva roky hostoval ve Vlašimi, za kterou ve druhé lize odchytal 28 zápasů a udržel pět čistých kont. Ve středočeském celku se potkal také se současným asistentem trenéra Bohemians 1905 Erichem Brabcem i brankářskou jedničkou Klokanů Patrikem Le Giangem.

Bačkovský do letní přípravy nastoupil na Letné, na soustředění však s prvním týmem neodcestoval. Talentovaný gólman má také reprezentační starty, naposledy v U20.

"Huga znám z mládežnických kategorií Sparty, kde jsme trénovali společně. Erich Brabec ho měl jako svěřence ve Vlašimi a tam se potkal i s Patrikem Le Giangem, se kterým tvořili brankářskou dvojici. Myslím, že povahou k nám do kabiny zapadne bez problémů a navíc je talentovaný brankář," vysvětluje na klubovém webu trenér brankářů Miroslav Miller.

Pohyb v kádru nastal také opačným směrem. Útočník Matěj Koubek dostal svolení připravovat se s druholigovým Ústím nad Labem.

"Matěj je mladý hráč, ročník 2000. Jeho poslední hostování v Jihlavě nedopadlo úplně podle představ a moc herní praxe tam neposbíral. Potřebuje teď hodně hrát, aby sbíral zkušenosti. Druhá liga pro něj bude daleko lepší. V Bohemce by tolik prostoru zatím nedostal," poukazuje hlavní trenér Luděk Klusáček.

Reklama