Hlavní obsah

Pardubice - Bohemians 1905 3:0Klokany v Ďolíčku nešetřily. Pardubice pálily ostrými a v kapse mají první výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Chytil 1 : 0
65. Černý 2 : 0
83. Solil 3 : 0
Záznam online reportáže

Jan ŠvandaSport.czPrávo

Sobotní bitva týmů, které využívají Ďolíček jako domácí stadion, vyzněla jasně pro fotbalisty Pardubic. Bohemians, kteří byli v zápise uvedení jako hosté, porazili po gólech Chytila, Černého a Solila 3:0 a slavili svoji premiérovou výhru v nové ligové sezoně. Naopak Klokani se tříbodového zisku nedočkali ani na pátý pokus.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Zleva brankář Hugo Jan Bačkovský z Bohemians, Mojmír Chytil z Pardubic a Daniel Köstl z Bohemians v utkání 5. kola Fortuna ligy.

Článek

O první vzruch se krátce po začátku postarali příznivci zelenobílých, kteří ve svém sektoru za bránou nejprve vytáhli povedené choreo, aby vzápětí zapálili barevné dýmovnice. Úvod duelu ale příliš fotbalové krásy nepobral. Hronkovu střelu lapil Markovič a nebezpečný dlouhý aut odklidil do bezpečí Cadu.

Východočeši pozorně bránili, spoléhali na brejky a čekali na příležitost, která přišla po půl hodině hry. Čelůstka od levé pomezní čáry poslal pěkný balon do šestnáctky, Chytil předběhl Bederku a hlavou nasměroval balon nechytatelně k levé tyči. Dvaadvacetiletý útočník dostal na hrotu přednost před matadorem Černým a vstřelil svůj první gól v barvách Pardubic, kde hostuje z Olomouce.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Choreo "hostujícího" kotle, fanoušky Pardubic a Bohemians pojí na tribunách přátelství.

Záhy mohl přidat dokonce druhý. Beran ho výtečně uvolnil, Chytil už překonal Bačkovského, jenže na brankové čáře odkopl míč Köstl. Klokani zvýšili úsilí, Fulnek se krásně uvolnil až do šestnáctky, jenže z jeho dravého průniku nezahřmělo stejně jako po ráně Bederky, jenž byl ve slibné pozici zablokovaný.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Utkání 5. kola první fotbalové ligy mezi Pardubicemi a Bohemians Praha 1905.

Bohemians sice měli častěji míč na kopačkách, jejich největší šance se však zrodila až těsně před pauzou. Po parádní akci. Kovařík posunul míč Vondrovi, který z levé strany odcentroval. Necidovu teč zblízka vyrazil Markovič, aby poté rychle vyběhl z brány a zamezil následné dorážce Ljovina.

Po změně stran se Bohemka pokoušela o srovnání. Ale snahy byly marné. Klíčový moment přišel v 64. minutě, kdy pardubický kouč Krejčí provedl tři střídání, když stáhl mimo jiné i autora branky Chytila, jehož nahradil Černý. Ten si sice uvedl riskantní přihrávkou, jeho druhý kontakt s balonem ale dopadl báječně. Po minutě pobytu na hřišti zvýšil střelou z malého vápna na 2:0, když ho hezky vyslal do šance Tischler.

Klokanům, kteří postrádali zdravotně indisponovaného Puškáče, nebylo přáno ani kontaktní trefy. V 76. minutě po rohovém kopu Květa zakončoval pod břevno střídající Keita, ale Markovič vytáhl balon nad břevno. Naopak namlsané Pardubice udeřily potřetí, když přesný míč od Slámy obdržel Solil a pokořil Bačkovského.

FK Pardubice - Bohemians Praha 1905 3:0 (1:0)
Branky: 31. Chytil, 65. Černý, 83. Solil. Rozhodčí Hrubeš - Hájek, Dobrovolný - Adam (video). ŽK: Jeřábek - Nový. Diváci: 2384.
Sestavy:
Pardubice: Markovič - Cadu, Čihák, Toml, Čelůstka (83. Lupač) - Jeřábek (64. Červ), Solil - Tischler, Beran (64. Sláma), Kostka (89. Huf) - Chytil (64. Černý). Trenér: Novotný.
Bohemians: Bačkovský - Dostál (72. Bartek), Köstl, Bederka, Vondra - Ljovin (72. Květ), Vacek - Fulnek (59. Chramosta), Hronek, Kovařík (86. Nový) - Necid (72. Keita). Trenér: Klusáček.

Reklama

Související témata: