Hlavní obsah

Kluci dřeli jako koně, culí se Kladrubský po ukončení černé série. Proč musel zastavit trénink?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trvalo to celý podzim, ale v Českých Budějovicích se dočkali. Jihočeši si připsali proti Zbrojovce Brno první domácí vítězství (3:2) v probíhající sezoně. Nový kouč Jiří Kladrubský, který tým převzal v pondělí společně s Jiřím Lerchem, si pochvaloval zejména nasazení. Zároveň prozradil, kde u svěřenců poznal opravdové odhodlání uspět.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Nový trenér Českých Budějovic Jiří Kladrubský v utkání proti Zbrojovce Brno.

Článek

Jaký byl první týden v nové roli poté, co byl odvolán dosavadní kouč Jozef Weber?

Pro mě osobně hodně náročný. V Béčku jsem sledoval jen standardní situace soupeře, teď jsem viděl tři celé zápasy Brna, řešili jsme všechny detaily. Těší mě, jak to kluci dokázali přenést na hřiště. Rozhodla obětavost, přístup a tři vstřelené branky.

Zapojil jste se aktivně do rozcvičky, Budějovice si vzaly netradiční domácí dresy. Proč?

Potřebovali jsme dostat kluky do pohody, změnilo se myšlení a přístup. Vše bylo ku prospěchu věci.

Co vás na sobotním výkonu nejvíce potěšilo?

Oceňuji, že fungovalo to, co jsme zkoušeli na tréninku. Fotbal je jednoduchý a když máte vnímavé hráče jako my, neměl jsem strach. Předvedli jsme vysoké napadání, dali krásné góly, přišlo hodně fanoušků. Přesně tohle Dynamo potřebovalo.

Jak jste prožíval poslední sekundy, kdy mělo Brno hodně závarů ve vápaně a příležitostí srovnat?

Infarktový. První poločas jsme zvládli skvěle, ale po pauze jsme byli lehce nervózni. Závěr byl extrém, ale věřil jsem klukům, že zápas zvládnout. Výhru jsme potřebovali jako sůl, obzvlášť doma. Z hráčské kariéry si takovou sérii bez domácího triumfu nepamatuji. Ale zaplať pánbůh za vítězství. Velká pochvala, kluci dřeli jako koně. Výsledek se pak dostaví.

Kdy jste poznal, že tým už opravdu hladový černou sérii utnout?

Ve středu jsem si vzal slovo, když hráli mladí proti starým. To je vždy vyhrocené, oba týmy chtěly strašně vyhrát. Musel jsem to zastavit, abych všem řekl, že takhle se musí prezentovat v sobotu i v dalších utkáních.

Povedlo se.

Přesně takhle se chová tým. Viděl jsem na dnes lavičce, jak osm lidí fandí. Sice by neměli rozdávat pokyny, ale to k fotbalu patří.

V dalším kole jedete na Spartu, je výhra velké povzbuzení?

Rozhodně, můžeme vyrazit s čistou hlavou.

Pro vás specifické utkání, na Letné jste působil několik let jako hráč. Těšíte se?

Moc, na Spartě jsem jako trenér ještě nebyl. Těším se i na lidi, teď přesně nevím, jestli jsem ještě nastupoval s někým ze současných hráčů. Naším úkolem však bude kádr co nejlépe připravit.

Reklama

Související témata: