Hlavní obsah

Netradiční show před výkopem. Pár metrů nad trávníkem se proháněl vrtulník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozcvička, hymna, představení sestav a také jeden ojedinělý moment. Na fotbalovém stadionu v Českých Budějovicích se přímo nad středovým kruhem objevil před utkáním vrtulník zdravotnické záchranné služby. Naštěstí nešlo o žádný zásah, nýbrž o předem naplánovanou akci.

Foto: Sport.cz

Vrtulník ZZS Jihočeského kraje okořenil předzápasový program utkání fotbalové Fortuna ligy proti Českých Budějovic se Zbrojovkou Brno.

Článek

Vrtulník ZZS na utkání České Budějovice-Brno

Hráči domácích i hostující Zbrojovky Brno byli ještě v kabinách, když se začaly tribuny na Střeleckém ostrově lehce otřásat. V areně se nejednou zjevil velký žlutomodrý vrtulník, namířil si to ke středovému bodu a uhnízdil se pár metrů nad trávníkem.

Pilot se zdravotníkem na palubě předvedl několik otoček a za potlesku diváků prostor stadionu opustil.

Důvod? České Budějovice se rozhodly v posledním domácím utkání podzimní části Fortuna ligy vzdát hold zdravotníkům ze svého kraje.

Speciální dres pro ředitele

Už v momentě, kdy na hřišti stáli nastoupeni všichni nejdůležitější aktéři ligového klání, přišlo ještě jedno poděkování. Speciální dres se symbolickým číslem 155 obdržel ředitel jihočeských záchranářů Marek Slabý.

Akce probíhala celý den. „Pro fanoušky je na sobotní zápas připravena prezentace našeho vozového parku s kompletní zdravotnickou výbavou. Návštěvníci si budou moci prohlédnout sanitní vozidla VW Transporter typu T6 s pohonem všech kol a se skříňovou nástavbou systému Strobel, Škodu Karoq používanou pro dopravu lékaře v Rendez-vous systému a v neposlední řadě i IVECO Dailly 4x4 se speciální zástavbou a vybavením pro řešení následků mimořádných událostí s hromadným postižením zdraví," informovala skrze stránky klubu tisková mluvčí ZZS JčK Petra Kafková.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava