Hlavní obsah

Trenér Weber v Budějovicích skončil, šéf Dynama zatím ukázal na asistenty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Čtrnáct ligových zápasů a dost. Jozef Weber končí ve funkci trenéra budějovického Dynama. S informací jako první přišel deník Sport, webu Sport.cz ji potvrdily zdroje blízké klubu a nakonec i samotné Dynamo. Skončil také Weberův asistent Jan Baránek. Jihočeský tým je s patnácti body a třetí nejhorší obranou v lize na čtrnáctém místě, což by po konci nadstavby znamenalo baráž. Budějovický boss Vladimír Koubek má zatím řešení do konce podzimu, Dynamo by měli dočasně vést Weberovi asistenti Jiří Lerch s Jiřím Kladrubským.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jozef Weber už není trenérem Českých Budějovic.

Článek

Jozef Weber byl koučem Dynama od letošního června, v Budějovicích střídal klubovou legendu Davida Horejše. Ten v Dynamu strávil většinu hráčské kariéry a od října 2015 byl i trenérem áčka. Po minulé sezoně odešel do Jablonce.

Právě sobotní zápas s Jabloncem se stal Weberovi osudným. Dynamo na severu prohrálo 0:3 a kleslo na 14. místo. A v pondělí dopoledne se v Budějovicích rozjela trenérská revoluce. „Vzhledem k neuspokojivým výsledkům a herní prezentaci klubu v české nejvyšší soutěži se vedení klubu SK Dynamo České Budějovice rozhodlo odvolat z funkce trenéra A-týmu Jozefa Webera a asistenta A-týmu Jana Baránka. Oběma trenérům za jejich odvedenou práci děkujeme a přejeme jim mnoho úspěchů v jejich další kariéře," vzkázal klub na svém webu.

Weberovy Budějovice měly doma nejhorší bilanci v lize, na Střeleckém ostrově od začátku sezony ani jednou nevyhrály. Sráží je děravá obrana (27 inkasovaných branek), víc gólů dostaly jen Teplice (31) s Pardubicemi (37).

Dynamo mají do konce podzimu trénovat Jiří Lerch s Jiřím Kladrubským. Bývalí budějovičtí hráči dosud působili jako Weberovi asistenti. Mezitím se má budějovický šéf Vladimír Koubek poohlédnout po stálém řešení.

V lize je to už třetí trenérská změna v sezoně. Před Budějovicemi měnily kouče Pardubice (Radoslav Kováč za Jiřího Krejčího a Jaroslava Novotného) a Baník (Pavel Hapal za Pavla Vrbu).

Reklama

  0 : 1 PSG - Dortmund 0 : 1 dohráno
20240507T21 : 00:00+0200
PSG vs. Dortmund
PSG vs. Dortmund
PSG
Dortmund
  Real Madrid - Bayern dnes 21 : 00
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
  Real Madrid - Bayern dnes 21 : 00
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.