Hlavní obsah

Kobra je dříč, bude se o místo bít! Proč Guľa proti Klokanům posadil reprezentačního útočníka?

Praha

Fotbalová Plzeň se po dvou zápasech naplno nadechla. V nedělním duelu s Bohemians 1905 (3:1) se sice rozjížděla pomalu, nakonec i díky neproměněné penaltě kapitána Klokanů Jindřiška s přehledem zvítězila. Co po zápase řekl trenér Viktorie Adrian Guľa?

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radost hráčů Plzně z gólu.

Článek

O ZÁPASE

„Výhra nad Bohemkou je bezpochyby cenná. Soupeř podal sympatický výkon, šlo o otevřený zápas. Podstatná byla naše produktivita, byť první šance jsme neproměnili. Přišly ale další, dokázali jsme je už využít. Museli jsme být ale vzadu pořád ostražití."

O CHYCENÉ PENALTĚ

„Chycená penalta byla klíčovým momentem utkání. Reagovali jsme na ni dvěma góly a zápas tím rozhodli. Brankář Staněk mužstvu pomohl, má solidní formu. Nesmíme však zapomínat, že máme dva vynikající brankáře. Staněk teď dostal šanci, jsem rád, že ji takhle využil."

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Viktorie Plzeň Jindřich Staněk během utkání.

O NASAZENÍ BEAUGUELA

„Útočník je na hřišti od toho, aby dával góly. Beauguel to vzal sebe, penaltu proměnil. V útoku máme vysoce konkurenční prostředí, podstatná je pro nás stabilita hrotové pozici. Výborně se ukazuje Matějka, který dal důležitý gól v Mladé Boleslavi. Je potěšitelné, že teď dal branku Beauguel. Ale není automatické, že bude hrát příště. Kobra (pozn. - útočník Ondrášek) je dříč, bude se o místo bít."

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Utkání 20. kola první fotbalové ligy: Viktoria Plzeň - Bohemians Praha 1905. Zleva Pavel Bucha z Plzně a Roman Květ z Bohemians.

O STŘELECKÉM PŮSTU KAYAMBY

„Jsem rád, že dal Joel konečně gól. Bavili jsme se spolu o tom. Je elegantní v situacích jeden na jednoho, ale jako křídelní hráč musí být i produktivní. Gól je důležitý pro něj i pro tým. Neznamená ale, že má zase na rok a půl vystaráno."

O DOMINANCI VE HŘE

„Náš cíl a touha je být dominantní. Museli jsme však respektovat sílu Bohemky, která nedávno vyhrála na Spartě. Je nepříjemným soupeřem. Měli jsme ale zápasy, v nichž jsme extra dominovali, jenže jsme je prohráli. Řekli jsme si, že musíme makat a dřít, štěstí se pak přikloní na naší stranu."

Reklama

Související témata: