Hlavní obsah

Kohút vítězným gólem vylepšil Slovácku náladu. Dvě noci jsem toho moc nenaspal, svěřil se

Uherské Hradiště

Po smolném vyřazení z Konferenční ligy od Plovdivu si aspoň trochu spravili náladu. Fotbalisté Slovácka tři dny po zpackaném penaltovém rozstřelu s bulharským vicemistrem zdolali v ligovém duelu díky přesné trefě záložníka Michala Kohúta z hranice šestnáctky České Budějovice 1:0 a po dvou kolech jsou nadále bodově stoprocentní. Jako jediný tým soutěže navíc ještě neobdrželi gól.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Fotbalisté Slovácka se radují z vítězného utkání.

Článek
Fotogalerie

„Jsem šťastný, že se mi povedlo poslat míč přesně k tyči, jak jsem si představoval," září šťastný Kohút, který prozradil, že po nezdaru v evropském poháru toho dvě noci příliš nenaspal. „Nebylo vůbec snadné si v tak krátké době nastavit hlavy zpátky na ligu. S Budějovicemi jsme ale odehráli kvalitní utkání. Moc jsme toho soupeři nedovolili. Hlavně v prvním poločase jsme byli herně lepší. Škoda jen, že se nám dlouho nedařilo proměňovat šance. Po pauze to tam ale už spadlo. Navázali jsme na vítěznou premiéru v Liberci," lebedí si.

V 71. minutě přepustil Kohút místo Daníčkovi. „O střídání jsem si řekl sám. Kondičně na tom nejsem úplně stoprocentně, už mě začaly chytat křeče," vysvětlil.

V době, kdy už byl na lavičce, řešil hlavní sudí Petřík ve spolupráci s videorozhodčím Zelinkou situaci, kdy se Budějovickým zdálo, že po hlavičce kapitána Dynama Králika přešel už balon, který vykopával domácí Kalabiška, celým objemem brankovou čáru. „Měl jsem to daleko, nemohl jsem to vidět. Všichni jsme se modlili, aby VAR rozhodl v náš prospěch. Naštěstí se tak stalo. Nebylo by spravedlivé, kdybychom zápas na poslední chvíli ztratili," domnívá se Kohút.

Podle kouče Slovácka Martina Svědíka se v duelu s Českými Budějovicemi ukázal charakter jeho mužstva. „I když měli kluci hodně málo času, aby vstřebali zklamání z vyřazení z evropského poháru, vyždímali se na hřišti ze všech sil. Jsem moc rád, že jsme důležité utkání zvládli. V lize jsme podruhé zvítězili 1:0, což značí, že v defenzívě nám to klape. Na góly se ale hrozně nadřeme. Snad nám to už ale brzy začne padat trochu víc," přeje si.

Pochválil aktivního Petrželu, který patřil k nejlepším hráčům zápasu. „Nemá po zraněních pořádně dotrénováno, ale je obdivuhodné, co předvádí. Hrají v tom roli i jeho obrovské zkušenosti. Dobře ví, kdy má zasprintovat, a kdy si naopak může na hřišti trochu odpočnout," tvrdí Svědík.

Reklama

Související témata: