Hlavní obsah

Kolaps Teplic v závěru. Aspoň remízu jsme měli urvat, tvrdí zklamaný brankář Grigar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouho se zdálo, že si díky Gningově trefě ze závěru první půle odvezou z Uherského Hradiště nečekaně tři ligové body. Fotbalisté Teplic však v posledních minutách neodolali mohutnému tlaku Slovácka, které nejprve vyrovnalo a v nastavení vstřelilo i vítězný gól na 2:1.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva brankář Tomáš Grigar, Jan Knapík, Jan Shejbal z Teplic a Libor Kozák ze Slovácka.

Článek

Brankář severočeského týmu Tomáš Grigar, jenž do té doby zneškodnil domácím několik vyložených šancí, netajil po závěrečném hvizdu obrovské rozčarování. „Byli jsme sousedé na chvostu tabulky, takže to byl pro obě mužstva mimořádně důležitý zápas. Když už jsme neudrželi vedení, měli jsme rozhodně urvat aspoň remízu, která by nám hodně pomohla. Bohužel absolvujeme dalekou cestu domů s prázdnou," ulevoval si po kolapsu.

Připustil, že si Tepličtí pasivní hrou po změně stran o zvrat koledovali. „Po přestávce jsme byli hrozně málo aktivní. Skoro vůbec jsme už nepodrželi vpředu balon. Do našeho velkého vápna létala spousta centrů. Když jsme ale ještě pět minut před koncem vedli, prohrát jsme rozhodně neměli," měl jasno zkušený Grigar, který v brance nahradil mladšího parťáka Muchu, jenž chytal v předchozích duelech. „Dozvěděl jsem se to den před zápasem," prozradil. Mrzela ho vyrovnávací branka Slovácka na 1:1, při níž si na míč po Vechetově hlavičce sáhl. „Lízal tyč, bohužel propadl do sítě," štvalo ho.

Teplický trenér Jiří Jarošík pochválil svoje mužstvo za slušný výkon v prvním poločase. „Slovácko v něm jednu vyloženou střeleckou příležitost nevyužilo, jinak jsme mu byli do pauzy vyrovnaným soupeřem. Dokonce jsme před přestávkou vstřelili vedoucí gól, což pro nás bylo před druhou půlí povzbuzující," tvrdil.

Naději uhrát v Hradišti solidní výsledek živili Tepličtí ještě dlouho po změně stran. „Jenže jsme se až příliš zatáhli. K míči jsme se už moc nedostali. Slovácko postupně zvyšovalo tlak a bohužel pro nás se nakonec v koncovce dvakrát prosadilo," mrzelo Jarošíka.

Připustil, že v závěru střetnutí už docházely jeho svěřencům síly. „Poctivě se snažili bránit, avšak projevila se vyšší kvalita soupeřových střídajících hráčů. My máme naopak momentálně jen asi deset fotbalistů, kteří splňují ligové parametry. Takže se na kluky nemůžu ani moc zlobit," pokrčil rameny kouč Teplic.

Reklama

Související témata: