Hlavní obsah

K obratu pomohla bojová porada u lavičky. Nejhezčí výhra, oslavil Hofmann jubileum rozhodujícím gólem

Poprvé od 7. srpna se dočkali v domácím ligovém duelu vítězství, avšak pořádně se na něj nadřeli. Fotbalisté Slovácka prohrávali po prvním poločase s Teplicemi 0:1, avšak v drtivém závěrečném náporu dokázali dvěma trefami výsledek otočit.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Stanislav Hofmann ze Slovácka se raduje z gólu proti Teplicím.

Článek

Na 1:1 vyrovnával pět minut před koncem řádné hrací doby Vecheta a poté rozhodl v nastavení o triumfu hradišťského mužstva vítězným gólem na 2:1 stoper Stanislav Hofmann. „Taková vydřená výhra je nejhezčí. Potěší mnohem víc než třeba pětigólové vítězství, byť jsme se na ni strašně nadřeli. V lize se nám zatím mnoho nedařilo, nutně jsme už tři body potřebovali. Sáhli jsme si až na dno sil. Je skvělé, že jsme důležité střetnutí zvládli," zářil.

Prozradil, že po vyrovnání proběhla u lavičky Slovácka v době, kdy jeden z teplických fotbalistů polehával na trávníku, krátká bojová porada. „Domluvili jsme se, že se Havlík trochu zatáhne a bude nám posílat centry dopředu. Dal mně krásný balon, a já se už jen soustředil na to, abych placírkou obstřelil brankáře Grigara. Povedlo se. Jsme za to hrozně rádi i kvůli našim fandům, kteří nás neúnavně celé utkání podporovali," poděkoval divákům na dálku Hofmann.

Euforii cítil o to větší, že se mu povedlo vstřelit rozhodující branku ve svém jubilejním dvoustém ligovém střetnutí. „O to víc si tři body a výhru vychutnám. Na čtvrteční zápas Konferenční ligy s Kolínem nad Rýnem se teď budeme chystat v dobré náladě. Zápas s bundesligovým celkem bude svátek pro nás i pro fanoušky," je už natěšený.

Podle hradišťského kouče Martina Svědíka pomohla jeho týmu ke zvratu v utkání s Teplicemi střídání. „Díky nim jsme neustále stupňovali ve druhé půli tlak. První gól byl pro nás značnou vzpruhou. Předtím jsme zahodili plno tutovek, až se mně z toho dělalo na lavičce špatně. Šli jsme ovšem cíleně za výhrou, která hráčům hodně pomůže. Prokázali jsme obrovskou vnitřní sílu," cenil si.

U rozhodujících momentů zápasu už v závěru nebyl vystřídaný záložník Slovácka Milan Petržela, který odehrál proti Teplicím v nejvyšší soutěži 464. duel a dorovnal tak dosavadní rekord Jaroslava Šilhavého. „Klobouk dolů před ním," poblahopřál Svědík svému svěřenci. „Před utkáním měl menší zdravotní problémy, možná to trochu ovlivnilo jeho výkon. Je to pro nás ale stále vysoce nadstandardní fotbalista, který umí hrát na riziko. Jsem rád, že mohu s Milanem pracovat," svěřil se Svědík.

Reklama

Související témata: